Σάββατο 17 Απρίλη 2021 - Κυριακή 18 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
2021 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ
Απεργούν στις 6 Μάη και διαδηλώνουν στη Λαμία

Με γιορτάσουν αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά με απεργία στις 6 Μάη και με συλλαλητήριο στην πόλη της Λαμίας αποφάσισαν τα επιχειρησιακά Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, σχεδιάζοντας παράλληλα μια σειρά παρεμβάσεων.

Συγκεκριμένα, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα πέντε επιχειρησιακά Σωματεία, εκφράζουν την αντίθεσή τους «στην απόφαση της ΓΣΕΕ να υιοθετήσει την απόφαση της κυβέρνησης για μεταφορά της Πρωτομαγιάτικης απεργίας στις 4 Μάη, δηλαδή την τρίτη μέρα του Πάσχα». Στο πλαίσιο αυτό, κάνουν γνωστό ότι στη συνεδρίαση του Συντονιστικού πάρθηκε απόφαση στις 6 Μάη να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λαμία και καλούν τα Εργατικά Κέντρα της Στερεάς Ελλάδας και τις Ομοσπονδίες των μεταλλωρύχων και μεταλλεργατών να συζητήσουν την πρόταση των Σωματείων και να συσπειρωθούν όλοι μαζί απέναντι στο νέο εργασιακό μεσαίωνα που φέρνει η κυβέρνηση και στον αγώνα για τη σωτηρία της ΛΑΡΚΟ.

Επίσης, στην ανακοίνωση των Σωματείων γίνεται γνωστό ότι τη Δευτέρα 19 Απρίλη θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με το υπουργείο Περιβάλλοντος, την Τρίτη 20 Απρίλη θα γίνει παρέμβαση στον ειδικό εκκαθαριστή και θα απαιτηθεί ενημέρωση για το σχεδιασμό σχετικά με το μέλλον της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων, καθώς και ότι εάν το υπουργείο Εργασίας δεν ορίσει άμεσα ημερομηνία συνάντησης με τα Σωματεία, την Πέμπτη 22 Απρίλη στις 10 π.μ. θα κατέβουν στην Αθήνα για παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο.

Παράσταση διαμαρτυρίας για το νέο εργατικό «ατύχημα»

Παράλληλα, το πρωί της Παρασκευής, αντιπροσωπείες του επιχειρησιακού Σωματείου και του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, καταγγέλλοντας το πρόσφατο εργατικό «ατύχημα», που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου.

Απαίτησαν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, καταγγέλλοντας ότι η πολιτική που εφαρμόζουν η κυβέρνηση και η ειδική εκκαθάριση, έχει οδηγήσει τη ΛΑΡΚΟ σε πρωτοφανή απαξίωση, υπολειτουργία και εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων, που, σε συνδυασμό με την ανασφάλεια που έχει προκληθεί στους εργαζόμενους, διαμορφώνουν συνθήκες κινδύνου και πρόκλησης ατυχημάτων, όπως αυτό της Πέμπτης, κάτι το οποίο είχαν επισημάνει τα Σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ