Τρίτη 20 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
2021 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Σύσκεψη αγώνα των Συλλόγων και Ομάδων της ΟΓΕ στην Αττική

Τη δράση που σχεδιάζουν το επόμενο διάστημα, μπροστά στην Πρωτομαγιά αλλά και απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, συζήτησαν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου.

«Το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα δίνει το δικό του μαχητικό "παρών" δίπλα στα εργατικά σωματεία στον αγώνα ενάντια στην αντεργατική καταιγίδα», τόνισε η πρόεδρος της ΟΓΕ, Χριστίνα Σκαλούμπακα, και κάλεσε τους Συλλόγους και τις Ομάδες να συμβάλουν ώστε με τον απεργιακό εορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη και τη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα να δοθεί απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης. Στην κατεύθυνση αυτή, η ΟΓΕ θα βρεθεί επίσης στο πλευρό των εμποροϋπαλλήλων και των σωματείων τους, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που οργανώνουν την Πέμπτη 22 Απρίλη, στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας.

«Οι διεκδικήσεις μας για το δικαίωμα των γυναικών στη σταθερή εργασία με μείωση του εργάσιμου χρόνου και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μέτρα υγείας και ασφάλειας στον χώρο δουλειάς, με μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας τον 21ο αιώνα, αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα», σημείωσε, μπροστά στη μεγάλη επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Οπως εξήγησε, με τις νέες αντεργατικές ρυθμίσεις που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση «γίνεται και τυπικά νόμιμο το ξεχείλωμα της εργάσιμης μέρας, αυτό που η ΟΓΕ λέει ωράριο - λάστιχο». Στάθηκε ακόμα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει ως «καινοτομία» και «ατομική επιλογή» τις βάρβαρες ανατροπές, «λες και οι εργαζόμενοι μπορούν οι ίδιοι να αποφασίσουν τους όρους εργασίας ελεύθερα, απαλλαγμένοι από κάθε εργοδοτική βία, απαλλαγμένοι από κάθε οικονομικό και κοινωνικό καταναγκασμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ