Τρίτη 20 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2021 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Διαδηλώνουν σήμερα, προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην Εργατική Πρωτομαγιά

Με νέες κινητοποιήσεις συνεχίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι σε Τουρισμό - Επισιτισμό και τα σωματεία τους τον αγώνα για να επιστρέψουν όλοι στη δουλειά, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, με μέτρα προστασίας της υγείας τους. Με τις σημερινές συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις τα σωματεία προετοιμάζουν παράλληλα τη συμμετοχή τους στην απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη.

«Για εμάς ένα είναι το πρωτόκολλο: Ολοι στη δουλειά, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας», τονίζει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και καλεί σε κινητοποίηση σήμερα, στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης το Συνδικάτο έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας (10 π.μ. έως 2 μ.μ.).

Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνεδρίαση - σύσκεψη της Κεντρικής Διοίκησης του Συνδικάτου με τη συμμετοχή των παραρτημάτων του και επιχειρησιακών σωματείων του κλάδου, με θέμα την προετοιμασία της σημερινής κινητοποίησης αλλά και την ανάγκη για οργάνωση του αγωνιστικού εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς με απεργία στις 6 Μάη. Μέχρι στιγμής απόφαση για απεργία στις 6 Μάη έχουν πάρει, εκτός από το κλαδικό Συνδικάτο, τα Σωματεία Εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Marriott», «Grand Resort Lagonisi», «Crowne Plaza», «Intercontinental», «Royal Olympic», «Zafolia», «Stanley», «Novotel», το Σωματείο Εργαζομένων στη «Select Service Partner (SSP)» στο Αεροδρόμιο και το Σωματείο Εργαζομένων στο catering «Newrest».

Σε άλλες πόλεις

Στην ίδια κατεύθυνση, κινητοποιήσεις οργανώνονται σήμερα σε μια σειρά περιοχές της χώρας:

Στη Θεσσαλονίκη, το ΣΕΤΕΠΕ καλεί τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό - Τουρισμό σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Μάλιστα, έχει ήδη προκηρύξει 24ωρη απεργία την Πέμπτη 6/5.

Στην Κέρκυρα, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και τα επιχειρησιακά σωματεία καλούν σε προσυγκεντρώσεις στις 10 π.μ. σε Βίλα Ρόσα, λιμάνι και δημαρχείο, που θα καταλήξουν στις 10.30 π.μ. σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο. Μαζί με άλλα σωματεία του νησιού, σχεδιάζουν εκδηλώσεις το Σάββατο 1η Μάη και προχωρούν σε απεργία την Πέμπτη 6 Μάη.

Στη Ρόδο, τα Σωματεία Εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Mira Mare», «Amilia Mare» και «Sheraton» καλούν σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου. Με κοινή τους ανακοίνωση καταγγέλλουν ότι «τα ραβασάκια των απολύσεων φτάνουν σε πολλά σπίτια συναδέλφων μας που είχαν την προσδοκία να πιάσουν δουλειά το επόμενο διάστημα», καθώς και ότι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι «ξεκαθαρίζουν στους εργαζόμενους πως θα δουλέψουν με μειωμένους μισθούς».

Το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αχαΐας οργανώνει στις 11 π.μ. παρεμβάσεις σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις, ενώ καλεί σε συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Στη Ζάκυνθο, κινητοποίηση στις 6.30 μ.μ. στην παλιά νομαρχία οργανώνει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Τη στήριξή του στην κινητοποίηση έχει εκφράσει το Εργατικό Κέντρο του νησιού.

Κινητοποιήσεις θα γίνουν επίσης σε Χανιά (10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο), Σάμο (11 π.μ., πλατεία Πυθαγόρα, Βαθύ), Ρέθυμνο (11 π.μ., Εργατικό Κέντρο), Κω (6.30 μ.μ., λεωφόρος Φοινίκων), Κεφαλονιά (10 π.μ., Περιφέρεια), Καλαμάτα (11 π.μ., απέναντι από το Εργατικό Κέντρο).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις, συνελεύσεις και πρωτοβουλίες σωματείων (2022-05-27 00:00:00.0)
Αύριο διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα (2021-04-08 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας (2021-02-12 00:00:00.0)
Αμεση απάντηση στα μέτρα που καταδικάζουν τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την ανεργία (2020-05-22 00:00:00.0)
Απεργιακές συγκεντρώσεις στον Επισιτισμό - Τουρισμό (2017-07-16 00:00:00.0)
Συνέντευξη Τύπου και σύσκεψη (2014-10-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ