Πέμπτη 22 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνεχίζεται η συζήτηση περί λογοκρισίας

Συνεχίζεται η συζήτηση γύρω από τη λογοκρισία στην ΕΡΤ, μετά την απαράδεκτη Ερώτηση που κατέθεσαν την προηγούμενη βδομάδα οι βουλευτές της ΝΔ Θ. Πλεύρης και Δ. Μαρκόπουλος, ζητώντας έλεγχο για το περιεχόμενο εκπομπής όπου ακούστηκε το τραγούδι του Σπύρου Γραμμένου «Μαμά, μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος».

Οι βουλευτές ζήτησαν ουσιαστικά τη λογοκρισία του τραγουδιού και της εκπομπής, πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι του νόμου της κυβέρνησης για τη λογοκρισία στην Τέχνη και στο διαδίκτυο, προκαλώντας τις εύλογες αντιδράσεις μουσικών και άλλων ανθρώπων του Πολιτισμού, αλλά και της ΕΣΗΕΑ, δεδομένου μάλιστα και ότι η διοίκηση της ΕΡΤ κάλεσε για «εξηγήσεις» την αρχισυντάκτρια της εκπομπής. Στα παραπάνω προστέθηκε πριν από δύο μέρες δημόσια ανάρτηση της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Μάχης Νικολάρα για «κοψίματα» διαφόρων ρεπορτάζ και εκπομπών, δίνοντας συνέχεια στη σχετική συζήτηση, η οποία σε αντίθεση με όσα λέγονται «εκ του πονηρού» δεν αφορά το αν αρέσει ή όχι, ή αν συμφωνεί κανείς με το τραγούδι, που επιδιώκει να κινηθεί στα όρια της σάτιρας και του «χαβαλέ».

Αντίθετα, αφορά την προσπάθεια λογοκρισίας και καθιστά για άλλη μια φορά άκρως επίκαιρες τις αντιδράσεις δεκάδων σωματείων και φορέων, τις χιλιάδες υπογραφές που συγκεντρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα ενάντια στον «τρομονόμο στην Τέχνη», στην Οδηγία της ΕΕ που ενσωμάτωσε η κυβέρνηση, αναδεικνύοντας τους επικίνδυνους δρόμους που ανοίγονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ