Πέμπτη 22 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απαιτεί ανάκληση απόλυσης εργαζομένου που συμμετείχε σε απεργία

Εξόρμηση έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Technocan» πραγματοποίησαν, χτες το πρωί, μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής, απαιτώντας από την εργοδοσία να πάρει πίσω «την εκδικητική, παράνομη και άδικη απόλυση» συναδέλφου τους, η οποία έγινε μετά τη συμμετοχή του στην πρόσφατη απεργία των σωματείων της Δυτικής Αττικής ενάντια στη μετατροπή του νοσοκομείου «Θριάσιο» σε νοσοκομείο μιας νόσου. Στο πλαίσιο της εξόρμησης έγινε και παρέμβαση στην εργοδοσία για το ζήτημα αυτό. Οπως αναδεικνύει μάλιστα το Συνδικάτο, ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δουλεύει «στην εταιρεία περίπου 2 χρόνια και ουδέποτε προηγούμενα του είχε γίνει καμία σύσταση. Πολλές φορές μάλιστα εργαζόταν και περισσότερες ώρες από το ωράριό του, προκειμένου ως μηχανικός να διασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία των μηχανημάτων».

Το Συνδικάτο μοίρασε την ανακοίνωσή του έξω από την πύλη, με την οποία καλεί «όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την απόφαση αυτή και να κάνουν και δική τους υπόθεση την επαναπρόσληψη του συναδέλφου. Να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Κανείς να μη σκύψει το κεφάλι, γιατί με την απόλυση αυτή θέλουν να επιβάλουν απόλυτη σιγή, να μη μιλάει κανείς και να μη διεκδικεί καλύτερη εργασία και ζωή».

Σε προηγούμενη εξόρμηση, αναφέρει, «λίγες ημέρες πριν την απεργία, η εργοδοσία έδειξε τις προθέσεις της, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τον συνάδελφο επειδή έμεινε με τις δυνάμεις του Συνδικάτου και βοήθησε στην προπαγάνδιση της απεργίας. Προσπάθεια που έπεσε στο κενό...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ