Παρασκευή 23 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Σήμερα ο αποκλεισμός στη χωματερή στο Παλαιό Νεκροταφείο

Από παλιότερη κινητοποίηση στο Σχιστό
Από παλιότερη κινητοποίηση στο Σχιστό
Nέος γύρος κινητοποιήσεων ξεκινάει σήμερα από φορείς και σωματεία του Περάματος και της Δραπετσώνας ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και Περιφέρειας, με την ανοχή των δημοτικών αρχών, να επεκτείνουν τις υγειονομικές βόμβες με νέες χωματερές σε μια περιοχή επιβαρυμενη με πολλές ρυπογόνες βιομηχανίες.

Το ραντεβού δίνεται σήμερα στις 6 το πρωί, με αποκλεισμό του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Περάματος στο παλαιό νεκροταφείο. Την κινητοποίηση στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν:

  • Την Τετάρτη 12 Μάη στις 6 π.μ. αποκλεισμός του ΣΜΑ Πειραιά στο Σχιστό.
  • Την Πέμπτη 20 Μάη συνέντευξη Τύπου των μαζικών φορέων και σωματείων.

Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά στο κάλεσμά τους οι φορείς και τα σωματεία:

«Τα σχέδια κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής, που ρημάζουν τις ζωές μας, τους τα επιστρέφουμε όπως είναι, χωρίς "ναι μεν αλλά". Είναι σχέδια εχθρικά για τη ζωή μας, φτιαγμένα πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων και των αναγκών μας».

Καταλήγοντας διατυπώνουν το πλαίσιο της διεκδίκησης:

  • «Οχι στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό. Ούτε σκέψη για εργοστάσιο καύσης.
  • Να κλείσουν τώρα ο ΣΜΑ στο παλαιό νεκροταφείο Περάματος και ο ΣΜΑ του Πειραιά που λειτουργεί στο Σχιστό. Να παρθεί πίσω η τροπολογία του Δεκέμβρη του 2020 που τον νομιμοποίησε.
  • Αμεση ανάπλαση του παλιού νεκροταφείου σε χώρο πρασίνου και αναψυχής.
  • Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση και στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων δυνατοτήτων, να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ανακύκλωση και στη διαλογή στην πηγή.
  • Να καθοριστούν κριτήρια καταλληλότητας για την κατανομή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των χώρων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων, με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, την ικανότητα της κάθε υποψήφιας περιοχής, με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.
  • Να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και να εξασφαλιστεί η παρέμβαση των μαζικών μας φορέων σε αυτό».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ