Παρασκευή 23 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Οχι στην εκμίσθωση παραθαλάσσιων οικοπέδων σε ιδιώτες επενδυτές

Την αντίθεσή της στην εκμίσθωση δύο παραθαλάσσιων οικοπέδων στην παραλία της Καλλιθέας, που σχεδιάζει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ), εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Κατερίνης.

Η ΕΤΑΔ ανακοίνωσε την προκήρυξη διενέργειας δύο ηλεκτρονικών ανοιχτών πλειοδοτικών διαγωνισμών, για τη μακροχρόνια εκμίσθωση των δύο ακινήτων για 12 έτη με δυνατότητα παράτασης για άλλα 8. Παραχωρεί τα δύο ακίνητα φιλέτα για τουριστική εκμετάλλευση από ιδιώτες επενδυτές.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, και καλεί το λαό του δήμου να ορθώσει το ανάστημά του και μαζικά να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, για να μη δοθεί σπιθαμή δημόσιας περιουσίας στους κάθε είδους ιδιώτες.

Οπως σημειώνει, "τα οικόπεδα πρέπει να παραμείνουν στο Δημόσιο, ως περιουσία του λαού και να παραχωρηθούν στον δήμο Κατερίνης, όχι για να τα εκμισθώσει αυτός με τη σειρά του, αλλά για να τα αξιοποιήσει χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών μέσω ΣΔΙΤ ή οποιασδήποτε άλλης μορφής συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.

Να τα αξιοποιήσει υπέρ των δημοτών δημιουργώντας δημοτική παιδική κατασκήνωση και παιδική κατασκήνωση ΑμεΑ, με τις κατάλληλες υποδομές και το ανάλογο επιστημονικό και μη προσωπικό, ώστε να προσφέρει διακοπές στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και των οικογενειών ΑμεΑ.

Να διασφαλίσει την απρόσκοπτη και ελεύθερη πρόσβαση του λαού στην παραλία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ