Παρασκευή 25 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

?Βασιλική Λύτρα
?Βασιλική Λύτρα
Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΣΠΥΡΟΥ ΤΟΓΙΑ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αιγάλεω.

Ολυμπία Τόγια

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 8 χρόνια από τότε που η πολυαγαπημένη μας αδελφή ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΛΑ (Κούλα) ΛΥΤΡΑ πήρε το δρόμο χωρίς γυρισμό. Μα, εμείς δε θέλουμε να το πιστέψουμε πως δε θα την ξαναδούμε. Την αναζητούμε και περιμένουμε να 'ρθει να μας ζεστάνει με το γλυκό χαμόγελό της, την καλοσύνη της αδούλωτης καρδιάς της.

Στη μνήμη της προσφέρω 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Βάθη - «Αγ. Παντελεήμονα», για την Οικονομική Εξόρμηση.

Βαγγελιώ Λύτρα

* * *

Πέθανε στις 21 Γενάρη 2002 σε ηλικία 91 χρόνων, έπειτα από αυτοκινητικό δυστύχημα, ο ΣΠΥΡΟΣ Αλέξανδρου ΤΖΑΤΖΑΝΗΣ, πατέρας των συντρόφων του Πειραιά Αλέκου, Γεωργίας και Κώστα Τζατζάνη. Ελαβε μέρος στο αλβανικό έπος στην κατάληψη της Τρεμπεσίνας, και τραυματίστηκε, συμμετείχε στη Σελινιώτικη αντίσταση ενάντια στην κατάληψη της Κανδάνου από τους Γερμανούς, στην Εθνική Αντίσταση και στη μάχη της Αθήνας το Δεκέμβρη του '44.

Από το 1979 ως το 1982, υπήρξε πρόεδρος της Κοινότητας Βουτά Χανίων.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του προσφέρουν 50.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΠΑΠΑΝΟΥ, μέλους του Παραρτήματος Πατησίων - Ριζούπολης της ΠΕΑΕΑ, οπαδού του ΚΚΕ και συνδικαλιστή στο ΤΕΒΕ Συνταξιούχων, η γυναίκα του Ελευθερία Παπαπάνου πρόσφερε 10.000 δρχ. στο Παράρτημα και 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΙΩΑΝΝΗ και ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ και του αδελφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ, αντάρτη του ΕΛΑΣ και τραυματία, ο οποίος για την πατριωτική δράση του εξορίστηκε σε διάφορα στρατόπεδα, προσφέρω 30.000 δρχ. στο Παράρτημα Πατησίων - Ριζούπολης της ΠΕΑΕΑ, του οποίου ήταν μέλος.

Νίκος Δημουλάς
Νίκος Δημουλάς
Κρυσταλλία Αγγελοπούλου

* * *

Στις 29 Νοέμβρη 2001 πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (Καριφυλιάς), πρόεδρος του Παραρτήματος Μελισσίων της ΠΕΑΕΑ. Λόγοι υγείας δε με άφησαν να παραβρεθώ στην κηδεία του και απευθύνω το στερνό «αντίο», μέσω της εφημερίδας μας. «Κοιμήσου ήσυχος, συναγωνιστή και σύντροφε Μίμη. Το κενό που αφήνεις με το θάνατό σου θα το συμπληρώσουν οι νέοι μας, οι οποίοι με τους αγώνες τους ανοίγουν το δρόμο για ένα αύριο ειρήνης και προκοπής».

Στη μνήμη του προσφέρω 20.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της ΚΟΒ Μελισσίων.

Κώστας Χατζησαρρής, Μελίσσια Αττικής

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ο οποίος πέθανε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρουμε 20.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Μεταξουργείου.

Λίζα Ιγνατίδου

Θανάσης και Ηρακλής

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥΛΑ, ο οποίος πέθανε στις 23 Γενάρη 1989, προσφέρω, μέσω της ΚΟ Κέρκυρας, 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

Ελένη Δημουλά

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΚΩΣΤΑ ΠΑΣΧΟΥ (καπετάν Πενταδάχτυλου), του γιου μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΟΥ, του καπετάν ΑΙΤΩΛΟΥ, των αδερφών μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΦΙΛΙΠΠΑ και ΤΑΚΗ ΚΟΝΤΟΥ και του αγωνιστή ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΒΙΤΣΕΝΤΖΑΤΟΥ, προσφέρω 25.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ «Αγ. Αλεξίου», στη ΝΕ Αχαΐας.

Λαμπρινή Πάσχου και τα τρία παιδιά της

* * *

Στις 14 Δεκέμβρη 2001 πέθανε στο Βόλο, όπου κατοικούσε, σε ηλικία 82 χρόνων, ο αδελφός μου, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΟΒΑΝΗΣ από τον Αγιο Κοσμά Κυνουρίας. Λόγοι υγείας δε μου επέτρεψαν να τον συνοδέψω στην τελευταία κατοικία του.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του και στη μνήμη του άλλου αδελφού μου ΚΩΣΤΑ ΤΖΟΒΑΝΗ, επίσης αγωνιστή, προσφέρω ως τρίτη δόση 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νέου Ηρακλείου.

Θόδωρος Τζοβάνης, 89 χρόνων

  • Στη μνήμη των αδελφών ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΚΩΣΤΑ ΤΖΟΒΑΝΗ και στη μνήμη όσων αγωνιστών διώχτηκαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν, ο Γ. Νικολόπουλος πρόσφερε 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Νέου Ηρακλείου, για την Οικονομική Εξόρμηση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ