Τρίτη 27 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Περιοδεία Μπάιντεν στην Ευρώπη τον Ιούνη

Για τις Συνόδους Κορυφής των G7 - ΝΑΤΟ και τη Σύνοδο ΗΠΑ - ΕΕ

Σύνοδος ΕΕ - ΗΠΑ, παρουσία του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνη στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσαν οι πρόεδροι της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σ. Μισέλ. Η φον ντερ Λάιεν ανέφερε πως ΕΕ και ΗΠΑ «έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί, από την αλλαγή του κλίματος μέχρι την Υγεία και από το εμπόριο και την πολυμέρεια μέχρι τις γεωπολιτικές προκλήσεις».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα συμμετάσχει επίσης στη Σύνοδο του G7 στις 11-13 Ιούνη στη Βρετανία, και κατόπιν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 14 Ιούνη.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, δήλωσε ότι το ταξίδι Μπάντεν στοχεύει στο «να υπογραμμίσει τη δέσμευσή του στην αποκατάσταση των συμμαχιών μας, στην αναζωογόνηση της διατλαντικής σχέσης, στη στενή συνεργασία με τους συμμάχους μας».

Στο μεταξύ, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η πιθανή συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλ. Πούτιν με τον Μπάιντεν σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί κατά την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει συμφωνηθεί η ημερομηνία της συνάντησης, ούτε η χώρα στην οποία θα πραγματοποιηθεί, αλλά θα είναι κάπου στην Ευρώπη. Οπως αναφέρει ο ρωσικός Τύπος, πιθανή ημερομηνία είναι στις 15 ή 16 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ