Πέμπτη 29 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Ο «θάνατος» του ερασιτεχνικού αθλητισμού...

Επιστολή του Συνδέσμου προς τους αρμόδιους φορείς κυβέρνησης και Ομοσπονδίας

Eurokinissi Sports

Το θέμα της αναστολής της αγωνιστικής δραστηριότητας στις εθνικές κατηγορίες του μπάσκετ που παραμένουν ανενεργές εδώ και έξι μήνες λόγω των μέτρων της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, επαναφέρει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ).

Μεταξύ άλλων ο ΠΣΑΚ θέτει το ερώτημα «γιατί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός παραμένει κλειστός», απευθυνόμενος προς τους καθ' όλα αρμόδιους για το ζήτημα, υφυπουργό Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη, τον γγΑ, Γ. Μαυρωτά, αλλά και τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής στην Ομοσπονδία Μπάσκετ, Γ. Βασιλακόπουλο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ο θάνατος του ερασιτεχνικού αθλητισμού έχει πολλά ονοματεπώνυμα».

Ανάμεσα στα άλλα ο ΠΣΑΚ εκφράζει την αγανάκτησή του για την αντιμετώπιση που έχουν μέχρι σήμερα οι αθλητές των ερασιτεχνικών σωματείων και των ακαδημιών, οι οποίοι παραμένουν εκτός αγωνιστικής δράσης, κάτι που έχει σημαντικές και πολύπλευρες συνέπειες. «Μπορεί κάποιος να βγει υπεύθυνα και να πει, για ποιο λόγο, ενώ όλα "ανοίγουν" στην Ελλάδα, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός παραμένει "κλειστός"; Εχουμε στείλει σε όλους αμέτρητους επιστολές και δεν άλλαξε κάτι! Πείτε μας τι άλλο να κάνουμε; Γιατί τόσο μίσος, τόσες διακρίσεις;», τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση ο Σύνδεσμος των παικτών.

Εξι μήνες εκτός παρκέ

Υπενθυμίζεται πως από τις αρχές του Νοέμβρη, όταν λόγω της επιβολής lockdown στον αθλητισμό (με εξαίρεση την 1η κατηγορία), έχουν ανοίξει από τις αρχές Μάρτη μόνο τα πρωταθλήματα της Α2 ανδρών και της Α1 γυναικών. Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία μπάσκετ για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει επιρρίψει τις ευθύνες στην κυβέρνηση καθώς, όπως είχε τονίσει σε επιστολή της το προηγούμενο διάστημα, «είναι η μόνη υπεύθυνη» για να αποφασίσει την επιστροφή στην αγωνιστική δραστηριότητα των υπόλοιπων κατηγοριών στο άθλημα καθώς και των ομάδων των ακαδημιών. Την επιστροφή στη δράση και των υπόλοιπων πρωταθλημάτων έχουν ζητήσει επίσης ο Σύνδεσμος Προπονητών, αθλητές και φορείς του αθλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ