Πέμπτη 29 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κινητοποίηση για την ανέγερση νηπιαγωγείων στο οικόπεδο στη Χαριλάου

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν την Κυριακή στη συνοικία Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής, αντιδρώντας στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης να αποχαρακτηρίσει από χώρο ανέγερσης σχολικού κτιρίου δεσμευμένο οικόπεδο που προοριζόταν για τη στέγαση του 17ου και του 19ου Νηπιαγωγείου.

Σημειωτέον, τα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία συστεγάζονται με άλλα σχολεία, και ειδικά το 17ο με Γυμνάσιο, ενάντια σε κάθε παιδαγωγική λογική, δημιουργώντας έτσι προβλήματα για την ασφάλεια των παιδιών και την ορθολογική εκπαιδευτική λειτουργία.

Σύμφωνα με την απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης, το οικόπεδο θα αποδοθεί στους προγενέστερους ιδιοκτήτες προκειμένου να ανεγερθεί πολυώροφη οικοδομή, την ίδια στιγμή που ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως αναδείχθηκε και από τις παρεμβάσεις που έγιναν στη συγκέντρωση, αντιμετωπίζει μεγάλα, χρόνια προβλήματα με τη σχολική στέγη και διαθέτει ελάχιστους ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου, με τη συνοικία Χαριλάου να είναι από τις πιο υποβαθμισμένες σε αυτά τα ζητήματα.

Τα σωματεία και οι φορείς διεκδικούν ακύρωση της απόφασης και χορήγηση έκτακτης κρατικής χρηματοδότησης για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου. Στη συγκέντρωση στον χώρο μίλησαν ο Κώστας Κουκούλας από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, ο Νίκος Αβραμίδης, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων 4ου Διαμερίσματος, η Αθηνά Παπούλια, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών 5ης Δημοτικής Κοινότητας (μέλους της ΟΓΕ), ενώ παρέμβαση έκανε μεταξύ άλλων και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικό δρόμο της συνοικίας και μαζική εξόρμηση στο λαό της περιοχής, τον οποίο οι φορείς κάλεσαν να ενισχύσει τον αγώνα τους, το σχετικό κείμενο υπογραφών που διακινείται και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που έπονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ