Πέμπτη 29 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καλλιτεχνικοί διαγωνισμοί σε νησιά του Αιγαίου

Διαγωνισμό καλλιτεχνικής δημιουργίας με σύνθημα «Δίνουμε... "τρόπο" στην οργή! "Ανάσα" ο αγώνας για να νικήσει η ζωή!», προκηρύσσει η Τομεακή Οργάνωση Σάμου της ΚΝΕ, καλώντας όλους τους νέους και τις νέες του νησιού να λάβουν μέρος.

Οπως σημειώνει στο σχετικό κάλεσμά της: «Για περισσότερο από έναν χρόνο τώρα, η ανθρώπινη ζωή σε όλο τον κόσμο παίζεται στα ζάρια. Οι οικογένειές μας δοκιμάζονται. Εμείς στριμώχνουμε όλη μας την καθημερινότητα πίσω από μια οθόνη. Η κυβέρνηση, όπως όλες οι κυβερνήσεις στα καπιταλιστικά κράτη, έχει κάνει την επιλογή της. Τα δικαιώματα των πολλών στην υγεία, στη μόρφωση, στην εργασία, η ίδια η ανθρώπινη ζωή, θυσιάζονται για τα συμφέροντα και την κερδοφορία των λίγων. Εντείνει την καταστολή και το χτύπημα όσων αγωνίζονται, γιατί ξέρει ότι η πάλη του λαού και της νεολαίας μπορεί να φουντώνει ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες!

Οι μεγάλοι αγώνες των μαθητών, των φοιτητών, των νέων εργαζομένων ταρακούνησαν κι ενόχλησαν αυτούς που χτυπούν τα δικαιώματά μας! Σφίγγουμε τις γροθιές μας, βρίσκουμε δύναμη και αισιοδοξία στην "οργανωμένη απειθαρχία". Εκφραζόμαστε, δημιουργούμε, στέλνουμε το πιο δυνατό μήνυμα: Τα όνειρα για τη ζωή και το μέλλον μας δεν σταμάτησαν πίσω από μια οθόνη τόσο καιρό τώρα! Αλλά είναι εδώ και θα τα κατακτήσουμε με τους αγώνες μας!»

Τραγούδια, κείμενα, στίχοι, ζωγραφιές, βίντεο είναι μερικές από τις μορφές που μπορεί να λάβει η νεανική δημιουργία στο πλαίσιο του διαγωνισμού, στον οποίο οι νέοι μπορούν να συμμετέχουν είτε ατομικά είτε ομαδικά, στα θέματα που θα επιλέξουν. Τα έργα θα παρουσιαστούν σε πολύμορφες δραστηριότητες της ΚΝΕ το επόμενο διάστημα.

Στη Λέσβο

Παράλληλα, θυμίζουμε ότι σε εξέλιξη είναι ο καλλιτεχνικός διαγωνισμός που έχει προκηρύξει το Τομεακό Συμβούλιο Λέσβου της ΚΝΕ, με θέμα τον πόλεμο, την προσφυγιά και τον ρατσισμό. Με αφορμή «το τεράστιο πρόβλημα του διπλού εγκλωβισμού αιτούντων ασύλου και προσφύγων, στο νησί μας και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου», η Οργάνωση επισημαίνει τις ευθύνες ΕΕ και κυβερνήσεων και καλεί κάθε νέο και νέα να εκφράσει το δικό του «μήνυμα αντίδρασης απέναντι στις φρικτές εικόνες που όσο κι αν θεωρεί κάποιος ότι "συνηθίζεις", συνεχίζουν να μας παγώνουν το αίμα. Μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης. Μήνυμα ενάντια στον πόλεμο και τον ρατσισμό με τους οποίους δυστυχώς έχουμε αναγκαστεί να έρθουμε τόσο κοντά».

Με τραγούδια, θεατρικά έργα, σκίτσα, ζωγραφική, φωτογραφίες, βίντεο και άλλα έργα μπορούν να συμμετάσχουν οι νέοι είτε ατομικά είτε ομαδικά στον διαγωνισμό, δηλώνοντας συμμετοχή μέχρι τις 30 Μάη και να αποστείλουν τα έργα τους έως τις 10 Ιούνη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697 6011 754, email: knelesvou@gmail.com

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 28 και 29 Ιούνη κάνει «στάση» σε Περιστέρι και Αιγάλεω (2024-06-15 00:00:00.0)
Παίρνει ζωή από σήμερα η μεγάλη νεολαιίστικη κατασκήνωση στη Μυτιλήνη (2021-07-09 00:00:00.0)
«Ταξιδεύει» σε όλη τη χώρα (2014-08-15 00:00:00.0)
«Ζούμε αγωνιστικά, ανυπότακτα» (2006-02-08 00:00:00.0)
Να αλλάξουμε τον κόσμο (2005-06-23 00:00:00.0)
Μπλόκα αντίστασης στον ιμπεριαλισμό (1999-07-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ