Πέμπτη 23 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΝΕΟΛΑΙΑ
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Να αλλάξουμε τον κόσμο

Εξορμήσεις - εκδηλώσεις χτες σε ΟΤΕ και «Σωτηρία»

Από τη χτεσινή εξόρμηση στον ΟΤΕ
Από τη χτεσινή εξόρμηση στον ΟΤΕ
Οι περισσότεροι είναι φοιτητές και εργάζονται περίπου 3-4 ώρες, ο μισθός τους κυμαίνεται μεταξύ 350 και 400 ευρώ, είναι ανασφάλιστοι, εργάζονται βάσει 8μηνων συμβάσεων, δεν είναι γραμμένοι σε σωματείο, καθώς «αρνούνται να οργανωθούν σ' ένα σωματείο που δε θα παλεύει για τις ανάγκες τους», θεωρούν την απεργία αποτελεσματικό τρόπο πάλης, ενώ οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν εκφράζουν τα συμφέροντά τους.

Τα παραπάνω είναι απαντήσεις σε περίπου 40 ερωτηματολόγια, συμπληρωμένα από τους εργαζόμενους των τεχνικών και πληροφοριακών υπηρεσιών του ΟΤΕ (οδός 3ης Σεπτεμβρίου), κατά τη διάρκεια εξόρμησης που πραγματοποίησε χτες το απόγευμα η ΚΝΕ, στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 31ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Να σημειωθεί ότι η χτεσινή εκδήλωση ήταν η κορύφωση σειράς εξορμήσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στον ίδιο χώρο. Και όπως φάνηκε χτες, η εξόρμηση σε κάθε χώρο δουλιάς επιβάλλεται, καθώς η προωθούμενη αντιδραστική αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, προσαρμοσμένη στα συμφέροντα του ντόπιου και πολυεθνικού κεφαλαίου, αποτελεί «το κερασάκι στην τούρτα» της βάναυσης επίθεσης των εκάστοτε κυβερνήσεων σε βάρος των εργαζομένων.

«Να έρθουμε κοντά τους, να αφουγκραστούμε τα προβλήματά τους, να δώσουμε τη δική μας προοπτική και να οργανώσουμε έναν πόλο αντίστασης, καθώς οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο τους», ήταν το μήνυμα. Και οι ΚΝίτες δε σταμάτησαν στιγμή να καλούν τους εργαζόμενους στην αυριανή απεργία με το ΠΑΜΕ και να προτείνουν, είτε μέσω των πλακάτ, είτε στα πηγαδάκια που είχαν στηθεί, «τρόπους για να καλυτερέψει η ζωή μας».

Τρόπους για να μπει φρένο στη «δουλιά με το κομμάτι και στη ζωή με δόσεις». Γιατί «δε φτάνει να αγωνιάς, πρέπει να παίρνεις θέση», για το «άλμα εις ύψος που κάνουν στα κέρδη τους» και την επίθεση στα δικαιώματά μας. Γιατί τα 1.200 ευρώ βασικός μισθός και η μόνιμη, σταθερή δουλιά για όλους δεν είναι ουτοπία, όπως θέλουν να το προβάλουν κάποιοι. Το μήνυμα της ΚΝΕ ήταν ξεκάθαρο: «Η υποταγή δεν είναι ρεαλισμός. Ρεαλισμός είναι η ικανοποίηση των αναγκών μας». Ρεαλισμός είναι η «ανυπακοή και απειθαρχία στις αποφάσεις τους». Και όσο το «μόνο που θα μας προσφέρουν είναι φτώχεια και ανεργία», θα θεριεύει «στους αγώνες της τάξης μας... η ελπίδα»!

Στο Νοσοκομείο «Σωτηρία»

«Είχαμε κάνει αφισοκόλληση παντού. Δεν υπήρχε εργαζόμενος που να μην ξέρει ότι σήμερα η ΚΝΕ θα έκανε προφεστιβαλική εκδήλωση»... Από τις 9 το πρωί χτες, στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου «Σωτηρία», δίπλα από το κυλικείο, η Τομεακή Οργάνωση Υγείας της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ έστησε τα ταμπλό της, μια έκθεση βιβλίου, μια οθόνη απ' όπου προβαλλόταν το βίντεο που έχει ετοιμάσει η Οργάνωση Αθήνας για την εργαζόμενη νεολαία κι οι νέοι της ΚΝΕ συνομιλούσαν με εργαζόμενους και επισκέπτες, μέχρι τις 5 το απόγευμα.

«Πάρε θέση στον αγώνα για την κατάκτηση των δικαιωμάτων σου, στον αγώνα για τη ζωή σου», ήταν το κάλεσμα που απηύθυναν οι νέοι της ΚΝΕ στους εργαζόμενους που περνούσαν από το χώρο. Και ακριβώς σ' αυτό ήταν που εντόπιζαν και τη μεγαλύτερη «δυσπιστία» του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων: Στην προσωπική συμβολή στους αγώνες, στην αξία της οργανωμένης πάλης. Ετσι, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ανάγκη της προσωπικής συμβολής, αλλά και στην ευθύνη που έχει ο κάθε εργαζόμενος - και ιδιαίτερα οι νέοι εργαζόμενοι που είναι τα πρώτα θύματα της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης και ΕΕ - να απαντήσει, να βάλει πλάτη στον αγώνα για τα δικαιώματά του, γιατί τα δικαιώματα κατακτιούνται, διατηρούνται και επεκτείνονται μόνο με μαζικούς συλλογικούς αγώνες και όχι με λογικές ανάθεσης.

Πολλοί ήταν εκείνοι που αναγνώριζαν στο ΚΚΕ τη συνεπή δράση του στο πλευρό των εργαζομένων και ακόμα περισσότεροι αυτοί που συμφωνούσαν με τις θέσεις του Κόμματος στα ζητήματα Υγείας και Παιδείας.

Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης που πραγματοποιεί η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ με την ΚΟΑ του ΚΚΕ στους νέους εργαζόμενους, θα πραγματοποιηθούν επίσης το επόμενο διάστημα εκδηλώσεις στο Νοσοκομείο «Υγεία» και στον «Ευαγγελισμό».

Επίσης, αύριο, Παρασκευή, πραγματοποιούνται προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στον Αλιμο, στο Χολαργό, στον Κολωνό και στα Ταμπούρια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στα Προσφυγικά της Πάτρας(2014-07-02 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για νέους εργάτες(2008-07-10 00:00:00.0)
Απευθυνόμαστε πλατιά στη νεολαία(2007-10-14 00:00:00.0)
Στους αγώνες της τάξης μας η ελπίδα(2005-06-12 00:00:00.0)
Μια "γέφυρα" φιλίας σήμερα στην Κάνιγγος(1997-07-17 00:00:00.0)
Μπορούμε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα(1996-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ