Πέμπτη 23 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΝΕΟΛΑΙΑ
Από το 2006 τα «επαγγελματικά λύκεια»

Την προώθηση μέσα στους επόμενους μήνες της νομοθετικής ρύθμισης για τη μετεξέλιξη των ΤΕΕ σε επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Καλός. Οπως είπε, η πρώτη τάξη των ΕΠΑΛ θα λειτουργήσει τη σχολική χρονιά 2006-2007 ενώ το διάστημα που μεσολαβεί θα αξιοποιηθεί για την προετοιμασία των αναλυτικών προγραμμάτων, βιβλίων, επιμόρφωση εκπαιδευτικών και δημιουργία εργαστηρίων αλλά και για να προετοιμαστούν μαθητές, φορείς επαγγελματικής κατάρτισης αλλά και ιδιοκτήτες ιδιωτικών ΤΕΕ...

Το υπουργείο Παιδείας μέσα από την αντικατάσταση των κατά γενική ομολογία υποβαθμισμένων ΤΕΕ σε ΕΠΑΛ, επιχειρεί να εμφανίσει εικόνα αναβάθμισης της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, ωστόσο στην ουσία διατηρεί και ενισχύει το διπλό και ανισότιμο σχολικό δίκτυο γενικού και τεχνικού σχολείου, στρέφοντας στην κατάρτιση τα παιδιά της εργατικής τάξης αντί να εξασφαλίσει ένα σχολείο ισότιμο για όλους. Για να περάσει η συγκεκριμένη αλλαγή, το υπουργείο Παιδείας αξιοποίησε το «Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας» (ΕΣΥΠ) ενώ, όπως δήλωσε ο Γ. Καλός, λήφθηκαν υπόψη οι απόψεις επιστημονικών φορέων αλλά και επιμελητηρίων και φορέων του εμπορίου και της βιομηχανίας.

Χτες, επίσης, ο υφυπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι στις 30 Ιούνη θα συνεδριάσει το ΕΣΥΠ προκειμένου να συζητήσει το ζήτημα της επιλογής στελεχών εκπαίδευσης καθώς στις 31 Αυγούστου λήγει η θητεία των στελεχών που τοποθετήθηκαν «προσωρινά». Ωστόσο, ο Γ. Καλός δήλωσε ότι αν μέχρι τότε δεν έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος και το πλαίσιο επιλογής στελεχών, η θητεία τους θα παραταθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ