Τετάρτη 2 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στα Προσφυγικά της Πάτρας

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή εργατών, μαθητών και κατοίκων της περιοχής ολοκληρώθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Εργατικού Αχαΐας της ΚΝΕ στα Προσφυγικά της Πάτρας, με θέμα την πάλη ενάντια στα ναρκωτικά.

Στην περιοχή των Προσφυγικών η πλειοψηφία των κατοίκων είναι εργάτες, άνεργοι, νέοι και νέες από τους χώρους της μαθητείας. Η ανεργία στη συγκεκριμένη περιοχή είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ έντονο είναι και το πρόβλημα των ναρκωτικών στην περιοχή. Η υποβάθμιση της περιοχής είναι εμφανής, οι όποιοι αθλητικοί χώροι υπάρχουν μαραζώνουν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χώροι άθλησης και αναψυχής για τη νεολαία. Πραγματική ανάσα αποτελεί ο Παμμικρασιατικός Σύλλογος που δρα στην περιοχή εδώ και χρόνια, που μέσα από τα οργανωμένα τμήματά του (μουσικό εργαστήρι, χοροί, λαϊκό φροντιστήριο, χορωδία, γυμναστική) δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, η ΚΝΕ άνοιξε αυτό το ζήτημα που απασχολεί σοβαρά την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα και το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν έντονο.

Η οργάνωση της προφεστιβαλικής ξεκίνησε 2 εβδομάδες πριν, με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, ΙΕΚ, ΟΑΕΔ, καφετέριες, στους δρόμους των Προσφυγικών, με το κάλεσμα που έβγαλαν οι Οργανώσεις χέρι - χέρι.

Με μεράκι και δουλειά στολίστηκε στη συνέχεια η πλατεία Ελευθερίας στα Προσφυγικά με κόκκινες σημαίες, στήθηκε βιβλιοπωλείο, μπαρ, χώρος για γκράφιτι. Ιδιαίτερη ήταν και η στήριξη του Παμμικρασιατικού Συλλόγου στην εκδήλωση.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε θεατρικό δρώμενο ενάντια στα ναρκωτικά από τους μαθητές, συζήτηση - ομιλία με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών, επίδειξη παραδοσιακών χορών από τη Μ. Ασία, τη Θράκη και τον Πόντο από τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο, παράσταση Καραγκιόζη και έκλεισε με λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ