Τετάρτη 2 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
23ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Από την Παρασκευή στο Στόμιο της Λάρισας

Από τις εκδηλώσεις στην κατασκήνωση στο Στόμιο το 2002
Από τις εκδηλώσεις στην κατασκήνωση στο Στόμιο το 2002
Εντείνονται οι προετοιμασίες για το 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί, στις 4 - 6 Ιούλη, στο Στόμιο της Λάρισας. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ πραγματοποιούν καθημερινά εξορμήσεις σε κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, ενημερώνοντας τον κόσμο για το χαρακτήρα και το περιεχόμενο του διημέρου, ενώ στο Στόμιο συνεχίζονται οι εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου που θα υποδεχτεί χιλιάδες κατασκηνωτές από όλη την Ελλάδα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η πολιτική ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το Σάββατο το βράδυ, ενώ πλούσιο είναι το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του διημέρου.

Οι χιλιάδες νέοι που θα φιλοξενηθούν στην «κόκκινη κατασκήνωση» θα ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της ΕΕ, καθώς στη Λάρισα εδρεύει το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ, το οποίο, με πρόταση της συγκυβέρνησης στην ΕΕ, ενεργοποιήθηκε για τον έλεγχο και τη διοίκηση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Να υπενθυμίσουμε ότι αντιιμπεριαλιστικά διήμερα της ΚΝΕ έγιναν ξανά στο Στόμιο της Λάρισας. Το 1994 όταν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ ετοίμαζαν το ματοκύλισμα των Βαλκανικών λαών και του λαού της Γιουγκοσλαβίας, το 2001 και το 2002 με την επέμβαση των ιμπεριαλιστών στο Αφγανιστάν και στη συνέχεια στο Ιράκ. Επίσης, το 2005 ένας από τους πολλούς προορισμούς που είχε εκείνη τη χρονιά το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο ήταν και το Στόμιο.

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνει η ΚΝΕ, για ένα μεγάλο κομμάτι κόσμου, που φέτος δε θα πάει καθόλου διακοπές, το διήμερο της ΚΝΕ είναι μια διέξοδος, καθώς η συμμετοχή είναι συμβολική και μπορεί να συνδυάσει τη δράση, τη γνώση και την ψυχαγωγία.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει:

  • Παρασκευή, 4 Ιούλη

17:00 Επίσκεψη στα Αμπελάκια και ξενάγηση στο «Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 - 49».

21:00 Αφιέρωμα στη μουσική παράδοση της Θεσσαλίας, με τους Βασίλη Μπαλογιάννη (κλαρίνο), Κώστα Μπαλογιάννη (ακορντεόν), Λευτέρη Γάλλο (βιολί). Ο σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος» θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς.

22:00 Ρεμπέτικο - λαϊκό γλέντι, με τους Φώτη Παπανικολάου (κιθάρα - τραγούδι), Γιάννη Σωτήρη (μπουζούκι), Ελισάβετ Ριζαργιώτη (τραγούδι), Δημήτρη Πατούλια (ακορντεόν - τραγούδι), Γιώργο Πατούλια (κρουστά).

  • Σάββατο, 5 Ιούλη

11:00 Κινητοποίηση στο στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα.

20:30 Πολιτική συγκέντρωση στο χώρο της κατασκήνωσης. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

21:40 Συναυλία με τους «Kollektiva». Τη συναυλία θα ανοίξει το μουσικό σχήμα «Εναλλάξ» (Λάρισα).

23:00 Λαϊκό - Ρεμπέτικο γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ (Θεσσαλονίκη)

Κυριακή, 6 Ιούλη: Αναχώρηση κατασκηνωτών

Κατά τη διάρκεια του Διημέρου θα διεξαχθούν τουρνουά ποδοσφαίρου 8x8 και μικτό τουρνουά (αντρών - γυναικών) Beach Volley 3x3. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ