Τετάρτη 7 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπλόκα αντίστασης στον ιμπεριαλισμό

Προφεστιβαλική εκδήλωση προχτές βράδυ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Ελληνικό

"O πόλεμος των ιμπεριαλιστών εναντίον των λαών των Βαλκανίων συνεχίζεται, πρέπει και μεις να συνεχίσουμε το δικό μας πόλεμο εναντίον τους".Το μήνυμα αυτό έστειλαν προχτές από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης Ελληνικού οι νέοι κομμουνιστές και πολλοί φίλοι της ΚΝΕ, που συμμετείχαν στην προχτεσινοβραδινή προφεστιβαλική εκδήλωση.

"Το προηγούμενο διάστημα, τόνισε ο Χρ. Τσοκάνης μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, ανοίγοντας την εκδήλωση, η νεολαία μαζί με τους εργαζόμενους της χώρας μας ύψωσε φωνή αντίστασης ενάντια στον πόλεμο των Αμερικανοευρωπαίων ιμπεριαλιστών στη Γιουγκοσλαβία. Ηταν συνέχεια των μεγάλων αγώνων της νεολαίας μας, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης που θέλει να σπρώξει τον έναν στους δύο νέους έξω από το Λύκειο". Τις μέρες που έρχονται, υπογράμμισε, η νεολαία έχει χρέος να συνεχίσει τους αγώνες της, να στήσει μπλόκα αντίστασης, ενάντια στις πολιτικές εκείνες που υπονομεύουν το μέλλον της, στη μόρφωση, τη δουλιά, τη ζωή, τον πολιτισμό.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Θ. Παφίλης γγ της ΕΕΔΥΕ, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα τόνισε: "Πολλοί ήταν εκείνοι που το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να δώσουν διάφορες εξηγήσεις για το βρώμικο πόλεμο που κήρυξαν οι ΗΠΑ και η ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία. Εξηγήσεις που είχαν να κάνουν είτε με ψυχολογικούς παράγοντες των ηγετών της Δύσης, είτε οτιδήποτε άλλο που καμία σχέση δεν είχε να κάνει με την πραγματικότητα. Δεν είπαν, εκτός του ΚΚΕ, ότι ο πόλεμος έγινε, επειδή αυτή είναι η φύση των ιμπεριαλιστικών οργανισμών των ΗΠΑ και της ΕΕ. Επειδή, όταν δεν μπορούν να επιβληθούν με πολιτικά - οικονομικά μέσα επιβάλλονται στρατιωτικά. Επειδή ήθελαν να στείλουν σε όλους τους λαούς της Γης ότι στη "νέα τάξη πραγμάτων" όποιος δεν υποταχθεί θα συντριβεί".

Ο Θ. Παφίλης ανέφερε ότι πλέον έχουν ανοίξει οι "ασκοί του Αιόλου" για όλη την περιοχή και πλέον διαμορφώνουν κλίμα μίσους και ρατσισμού, στρώνοντας το έδαφος για νέες συγκρούσεις. Εκεί, τόνισε, εντάσσονται και οι επιχειρήσεις - "σκούπα" της κυβέρνησης ενάντια στους μετανάστες, καλλιεργώντας ταυτόχρονα κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού. "Από το βήμα του Φεστιβάλ, κατέληξε, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα, ότι είμαστε φίλοι με όλους τους λαούς των Βαλκανίων και δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα ανάμεσά μας. Αντίθετα, είμαστε εχθροί με τους κεφαλαιοκράτες και τους ιμπεριαλιστές, που θέλουν να χαράξουν τα σύνορα με το αίμα μας".

Μετά το τέλος των ομιλιών, η εκδήλωση συνεχίστηκε με μουσικό γλέντι από το ερασιτεχνικό συγκρότημα "Μουσικοί Σταθμοί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ