Τετάρτη 7 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πυροσβεστών

Στο δρόμο του αγώνα καλεί τους πυροσβέστες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων τους. Στη διάρκεια της χτεσινής πανελλαδικής συγκέντρωσης στην πλατεία Κάνιγγος οι συνδικαλιστές παρουσίασαν, για άλλη μια φορά, τα χρόνια προβλήματα και κατάγγειλαν την πολιτεία για αδιαφορία και υποκρισία. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε με προσκλητήριο νεκρών, μια ελάχιστη αναφορά στα ονόματα των 22 νεκρών του Πυροσβεστικού Σώματος τα τελευταία χρόνια. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις εργασιακές συνθήκες, στα 48ωρα συνεχούς εργασίας που τους καλοκαιρινούς μήνες είναι καθημερινό φαινόμενο, στα θύματα και τις επαγγελματικές ασθένειες που πολλαπλασιάζονται τα τελευταία χρόνια, στην επικινδυνότητα του επαγγέλματός τους κλπ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κατημερτζής είπε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση, ενώ διατυμπανίζει την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, διατηρεί το ίδιο δασοκτόνο νομικό πλαίσιο. Η κυβέρνηση θέλει να καρπώνεται τα οφέλη από τις επιτυχίες του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά δεν αναγνωρίζει στοιχειώδη δικαιώματα στους πυροσβέστες. Δεν τους αναγνωρίζει το επικίνδυνο και ανθυγιεινό χαρακτήρα του επαγγέλματός τους, αυτή είναι η αντιμετώπισή τους. Τέλος είπε ότι το ΚΚΕ παλεύει να αυξηθούν οι δαπάνες και να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο υπεύθυνος της ΚΕ του ΚΚΕ για τα Σώματα Ασφαλείας Γιάννης Νάκης,ο Δ. Αγκαβανάκης εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΕΛ. ΑΣ. και του Λιμενικού.

Μετά τις ομιλίες των συνδικαλιστών και τους χαιρετισμούς εκπροσώπων κομμάτων και φορέων ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

Οι 400 περίπου διαδηλωτές φτάσανε έξω από το κτίριο της Βουλής στις 21.40. Εκεί αστυνομική δύναμη εμπόδισε την πορεία να προχωρήσει μέχρι την είσοδο της Βουλής. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των συνδικαλιστών της Πυροσβεστικής, και παρά την παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ, ο επικεφαλής αξιωματικός δεν επέτρεψε τη συνέχιση της διαδήλωσης. Τελικά 10 συνδικαλιστές μπήκαν στο κτίριο της Βουλής, όπου επέδωσαν το ψήφισμά τους στον πρόεδρό της και στα κόμματα.

Από σήμερα ξεκινά μια εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του προσωπικού της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την προστασία του προσωπικού της Πυροσβεστικής(2014-09-02 00:00:00.0)
Οι διαρθρωτικές αλλαγές αγγίζουν όλους τους εργαζόμενους(2005-06-02 00:00:00.0)
Να αναγνωριστεί ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό το επάγγελμα(2003-10-07 00:00:00.0)
Δεσμεύτηκαν για αγωνιστικές κινητοποιήσεις(2003-07-16 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους πυροσβέστες(2001-08-04 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ κοντά στους πυροσβέστες(1997-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ