Πέμπτη 2 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Οι διαρθρωτικές αλλαγές αγγίζουν όλους τους εργαζόμενους

Επισκέψεις του Ν. Γκατζή στην Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική

Τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας τέθηκαν στις συναντήσεις που είχε ο Νίκος Γκατζής, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, με τους εκπροσώπους των σωματείων τους στο Βόλο και τις τοπικές διοικήσεις της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής.

Τα κυριότερα προβλήματα είναι:

- Η έλλειψη προσωπικού - ιδιαίτερα στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική - που οδηγεί στην εντατικοποίηση της δουλιάς και δυσκολεύει την αποτελεσματικότητα της αστυνόμευσης.

- Το οικονομικό, καθώς οι μισθοί είναι χαμηλοί, η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει το επικίνδυνο και ανθυγιεινό του επαγγέλματος, δεν πληρώνονται οι αργίες και οι υπερωρίες, δε δίνονται τα ρεπό.

- Το κτιριακό, αφού οι υπηρεσίες στεγάζονται σε κτίρια που δεν καλύπτουν τις ανάγκες του προσωπικού.

Μιλώντας με τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς και τους πυροσβέστες ο Νίκος Γκατζής στάθηκε, ιδιαίτερα, στη σφοδρή επίθεση που εκδηλώνεται στο εργασιακό και το ασφαλιστικό και η οποία αγγίζει και τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας. Υπογράμμισε ότι η επίθεση θα συνεχιστεί και θα γενικευτεί σε όλους τους τομείς, με στόχο την καταπάτηση των δικαιωμάτων και την αφαίρεση των κατακτήσεων στη δουλιά, στην υγεία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό.

Και κάλεσε τους ένστολους να συσπειρωθούν με τους άλλους εργαζόμενους για να αντισταθούν στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική, που κατευθύνεται από την ΕΕ και υλοποιείται από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, να γυρίσουν την πλάτη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να αγωνιστούν μαζί με το ΚΚΕ, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου και για τη Λαϊκή Εξουσία, που χρειάζεται ο λαός κι έχει ανάγκη ο τόπος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ