Πέμπτη 2 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΣΗΕΑ
Με στόχο την ανατροπή των συσχετισμών

Ελπίδα για θετικές εξελίξεις στο δημοσιογραφικό κλάδο το ψηφοδέλτιο «Μαχόμενη Δημοσιογραφία»

Η αφίσα της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας»
Η αφίσα της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας»
Θετική απήχηση και ευρύτερη αποδοχή βρίσκει το ψηφοδέλτιο ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ στο δημοσιογραφικό κόσμο, που θεωρεί ότι αποτελεί ελπιδοφόρα προοπτική για την αλλαγή των συσχετισμών που οδήγησαν στη σημερινή αρνητική κατάσταση στο δημοσιογραφικό κλάδο και την ενημέρωση. Κι αυτό, τόσο για την ευρεία συσπείρωση και συμμετοχή στο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο πλειάδας γνωστών και νεότερων δημοσιογράφων, όσο και για τις ξεκάθαρες θέσεις και το πλαίσιο διεκδικήσεων για τα προβλήματα του δημοσιογραφικού κόσμου.

Οπως είναι γνωστό, το ψηφοδέλτιο ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, που διεκδικεί την ψήφο των δημοσιογράφων στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ την επόμενη βδομάδα (8-9 Ιούνη), είναι το αποτέλεσμα ευρείας συνεργασίας «στη βάση των κοινών θέσεων και αρχών που έχουμε για το δημοσιογραφικό επάγγελμα και με στόχο να υπηρετήσουμε και να αγωνιστούμε πιο αποτελεσματικά για τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοσιογραφικού κόσμου, για την ολόπλευρη δημοκρατική ενημέρωση και πληροφόρηση του λαού», όπως αναφέρεται στη διακήρυξη του Συνδυασμού.

Στη συγκρότηση του κοινού ψηφοδελτίου ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, προχώρησαν οι παρατάξεις: «Δημοσιογραφική Συνεργασία», «Αριστερή Οχθη» και ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι, πιστεύοντας, όπως σημειώνεται, «ότι αυτό ανταποκρίνεται στις αγωνίες και την ανησυχία όλων μας για μια διαφορετική πορεία στο δημοσιογραφικό κλάδο. Για αλλαγή πλεύσης και αγωνιστικό προσανατολισμό στην ΕΣΗΕΑ, κόντρα στη συναίνεση, την αδράνεια και τη γραφειοκρατική λειτουργία, στην οποία την έχουν καταδικάσει οι ηγεσίες του κρατικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού». Δηλαδή οι εκπρόσωποι των παρατάξεων «Συσπείρωση Δημοσιογράφων», «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» και «Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι» (από τους οποίους προέρχονται και τα ψηφοδέλτια «Δημοσιογραφική Αδέσμευτη Κίνηση» - ΔΑΚΙ και «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία»), που συγκροτούν τη συντριπτική πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τα τελευταία χρόνια.

Οι παρατάξεις αυτές, όπως τονίζεται στη Διακήρυξη της ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, είναι συνυπεύθυνες για την εργοδοτική αποχαλίνωση, που, βεβαίως, στηρίζεται στις αντιλαϊκές πολιτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τη διαπλοκή που έχουν επιβάλλει. Κι αυτό γιατί με την τακτική τους όχι μόνο διευκολύνουν τα παραπάνω, μα και οδήγησαν στην αποξένωση του δημοσιογραφικού κόσμου από την ΕΣΗΕΑ και τη συνδικαλιστική δράση, αποδυναμώνοντας το σωματείο.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να ανατραπεί, τονίζει η ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. Αναγκαία είναι η τροποποίηση του πεπαλαιωμένου αντιδημοκρατικού Καταστατικού της ΕΣΗΕΑ στην κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού της λειτουργίας της και στην προοπτική δημιουργίας του Συνδικάτου Τύπου. Μα, πρωτίστως, απαιτείται η ανατροπή των σημερινών αρνητικών συσχετισμών και ένα πρώτο βήμα μπορεί να γίνει με τη μαζική υπερψήφιση και ενίσχυση του ψηφοδελτίου της ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μπροστά στις εκλογές, υποψήφιοι και εκπρόσωποι της ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, πραγματοποιούν περιοδείες και εξορμήσεις στους εργασιακούς χώρους για την ενημέρωση των συναδέλφων δημοσιογράφων, που θα συνεχιστούν μέχρι τις εκλογές και μετά απ' αυτές, βεβαίως.

Αργά το βράδυ, χτες, η ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, οργάνωσε μεγάλη μάζωξη στο «ΣΥΡΜΟ», στα πλαίσια των ποικίλων εκδηλώσεων ενημέρωσης και γνωριμίας με τους συναδέλφους.

Στηρίζει το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΜΜΕ

Τη στήριξή του στο συνδυασμό ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΜΜΕ (συσπείρωση την οποία συγκροτούν δημοσιογράφοι, υπάλληλοι και τεχνικοί). Στην ανακοίνωση αυτή σημειώνεται: «Στηρίζουμε τη συνεργασία των παρατάξεων "Δημοσιογραφικής Συνεργασίας", "Αριστερής Οχθης" και ανεξάρτητων δημοσιογράφων, το Συνδυασμό ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. Είναι ο συνδυασμός που εκφράζει στις σημερινές συνθήκες την προοπτική αγωνιστικού προσανατολισμού που χρειάζεται το συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσιογράφων.

Ως Αγωνιστικό Μέτωπο στα ΜΜΕ στηρίζουμε και συμμετέχουμε με στελέχη μας στο συγκεκριμένο συνδυασμό, γιατί είναι ο εκφραστής της αντίθεσης με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και προβάλλει τη λογική της ρήξης με τη συναίνεση και το συμβιβασμό, για την αγωνιστική ενότητα των δημοσιογράφων».

Το ψηφοδέλτιο

Στο ψηφοδέλτιο ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι:

ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (STAR), ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ ΔΩΡΑ (ΑΝΤΕΝΝΑ), ΒΡΑΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ESPRESSO), ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΝΕΤ), ΓΚΟΛΕΜΑ ΝΤΕΠΥ (ΕΛ. ΤΥΠΟΣ), ΔΑΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (NET), ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ), ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ), ΖΑΓΓΑΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΖΕΡΒΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ALTER), ΖΗΚΟΥ ΖΕΖΑ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), ΖΗΤΟΥΝΙΑΤΗ ΓΙΟΥΛΗ (ΑΠΕ), ΗΛΙΑΔΗ ΓΙΑΝΝΑ (ΕΘΝΟΣ), ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ (STAR), ΚΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ (ΝΕΑ), ΚΑΛΑΜΟΥΚΗΣ ΘΥΜΙΟΣ (SKY), ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ ΒΑΣΩ (SKY), ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ), ΚΑΤΟΥΦΑ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΕΡΑ), ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ - Ρίζου), ΚΟΛΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΕΘΝΟΣ - FLASH), ΚΟΜΙΝΗ ΕΛΕΝΗ (ΕΡΤ), ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ), ΚΥΡΙΤΣΗ ΑΓΛΑΪΑ (ΕΡΤ), ΚΥΡΑΤΖΗ ΕΥΗ (ΕΞΠΡΕΣ), ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ), ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΗΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ), ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (PLANET), ΜΑΘΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ALTER), ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΙΝΥ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ), ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΑΠΕ), ΜΟΥΣΓΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (FREELANCE), ΝΕΤΑΣ ΒΙΚΤΩΡΑΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ), ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ ΝΑΝΑ (ΝΕΑ), ΝΤΕΛΙΔΑΚΗ ΕΥΑ (ΕΡΤ), ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ (ΝΕΑ), ΠΑΠΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (ΕΞΠΡΕΣ), ΠΑΤΕΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ), ΠΕΝΤΑΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΕΡΤ), ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ (ΑΝΕΡΓΟΣ), ΡΑΜΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΧΡΥΣΑ (ΕΡΤ), ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΝΕΑ), ΡΟΥΣΣΑΚΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ), ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ), ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΑΝΕΡΓΗ), ΣΤΑΜΟΥ ΡΑΝΙΑ (SKY), ΣΧΙΝΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ), ΤΣΙΒΟΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (902), ΤΣΙΓΚΑΣ ΤΑΚΗΣ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), ΧΑΛΙΚΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ (ΝΕΤ), ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ (902), ΧΟΪΔΑ ΣΤΕΛΛΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ), ΨΑΡΟΜΗΛΙΓΚΟΣ ΑΡΤΕΜΗΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή: ΠΕΡΠΕΡΑΣ ΝΙΚΟΣ (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ