Πέμπτη 2 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Η Πρεσβεία ... δικάζει (!) κιόλας;

Αν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τίθεται σοβαρό πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση, αλλά και για την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Ας απαντήσουν, λοιπόν, οι αρμόδιοι:

Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι η εισαγγελική παρέμβαση ενάντια στους αντιαμερικανούς φιλειρηνιστές (που διαμαρτυρήθηκαν κατά της εκδήλωσης που διοργάνωσε στις 13 Μάη στη Λάρισα ο τοπικός ελληνοαμερικανικός σύνδεσμος) έγινε μετά από έντονες πιέσεις της αμερικάνικης πρεσβείας, που ασκήθηκαν «προς κάθε κατεύθυνση»;..

Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι η Εισαγγελία της Λάρισας ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης - αφήνοντας να εννοηθεί ότι επίκεινται διώξεις - αφού πρώτα έγιναν οι «σχετικές κινήσεις» της αμερικανικής πρεσβείας, που προφανώς ενοχλήθηκε από τις αντιδράσεις των διαδηλωτών, ενάντια στη φιλοαμερικανική προπαγάνδα που στήθηκε στην εν λόγω εκδήλωση;

***

Φυσικά, αν αποδειχτεί τέτοιου είδους αμερικανικός «δάκτυλος», δε θα είναι η πρώτη φορά που η αμερικάνικη πρεσβεία παρεμβαίνει μ' αυτόν τον προκλητικό και προσβλητικό τρόπο στη χώρα μας, συμπεριφερόμενη σαν «νταβατζής» της Ελλάδας. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αυτού του είδους οι παρεμβάσεις μπορούν να «περνούν στο ντούκου» και να μένουν αναπάντητες. Πολύ περισσότερο, αν η συμπόρευση των ελληνικών αρχών με την αμερικάνικη πρεσβεία, έχει επεκταθεί - όπως λένε οι πληροφορίες - μέχρι του σημείου η «τυφλή» Δικαιοσύνη να βλέπει ό,τι της δείχνει η αμερικάνικη πρεσβεία.

Αραγε, ο κ. Παπαληγούρας τι λέει;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ