Πέμπτη 2 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Η αντίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ γενικεύεται

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενο στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το «ευρωσύνταγμα» στην Ολλανδία, με ανακοίνωσή του, σημειώνει τα παρακάτω:

«Το ηχηρό ΟΧΙ του ολλανδικού λαού, που έρχεται να προστεθεί σε αυτό του γαλλικού, αποδεικνύει πως η λαϊκή αντίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και στο λεγόμενο "ευρωσύνταγμα" γενικεύεται.

Η εργατική τάξη και οι λαοί βγάζουν τα ίδια συμπεράσματα για το ρόλο της ΕΕ, γιατί είναι ο ίδιος παντού: αντιδραστικός, ιμπεριαλιστικός.

Η νέα απόρριψη - καταδίκη, παρά τις απειλές και τα εκβιαστικά διλήμματα, είναι αισιόδοξο μήνυμα για τους λαούς και πηγή ανησυχίας για την πλουτοκρατία.

Βάλλουν κατά του ριζοσπαστισμού που αναπτύσσεται, όσα κόμματα, όπως ο ΣΥΝ, καλλιεργούν αυταπάτες για μια "φιλολαϊκή ΕΕ" και για ένα "καλό ευρωσύνταγμα".

Η άρνηση διεξαγωγής δημοψηφίσματος στη χώρα μας από την κυβέρνηση, καθώς και η φροντίδα, για να μην υπάρξει ούτε στοιχειώδης ενημέρωση του λαού για το "ευρωσύνταγμα", το οποίο ψήφισαν στη Βουλή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, φανερώνει το φόβο για τη δυναμική έκφραση της διαφωνίας και απειθαρχίας του ελληνικού λαού. Ειδικά αυτή την ώρα, που το νέο κύμα της κυβερνητικής αντεργατικής - αντιλαϊκής λαίλαπας ετοιμάζεται να καταπιεί, ό,τι δεν πρόλαβαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία, πρέπει να κάνουν, με την ενιαία πάλη τους, αυτό που η κυβέρνηση τους απαγόρευσε.

Καμιά ανοχή στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ! Να τους εγκαταλείψουν τώρα τα λαϊκά στρώματα!

Η ριζοσπαστικοποίηση της λαϊκής αντίθεσης κατά της ΕΕ, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής σε κάθε χώρα - μέλος, είναι ο δρόμος για την Ευρώπη των λαϊκών δικαιωμάτων, της ειρήνης, του σοσιαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ