Τετάρτη 7 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανέλαβε όλες τις ευθύνες ο Ν. Μαζιώτης

Ειδική περίπτωση αδικήματος, που παρουσιάζει ιδιομορφία ως προς τις πράξεις και τα ελατήρια, χαρακτήρισε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας Μιχάλης Δεληγιάννης τις πράξεις του 28χρονου αναρχικού Ν. Μαζιώτη,ενώ ζήτησε να του καταλογιστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, η διακεκριμένη κατοχή όπλων (κακούργημα) να μετατραπεί σε οπλοκατοχή (πλημμέλημα) και η απόπειρα έκρηξης να μετατραπεί σε απρόσφορη έκρηξη.

Ο Ν. Μαζιώτης κατηγορείται για τρία κακουργήματα: "απόπειρα έκρηξης", "προμήθεια, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών και βομβών" και "διακεκριμένη κατοχή όπλων και εκρηκτικών". Συνελήφθη στις 13 Γενάρη 1999, ύστερα από παρακολούθηση 40 ημερών από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ προηγούμενα, στις 6 Δεκέμβρη 1998, είχε τοποθετήσει βόμβα στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Στην απολογία του χτες ο Ν. Μαζιώτης ανέλαβε και πάλι την πλήρη ευθύνη των πράξεών του και όπως είπε χαρακτηριστικά: δε μετανιώνει για τίποτα. Απεναντίας, αν υπάρχει κάτι που μέμφεται τον εαυτό του, είναι ότι έγιναν κάποια τεχνικά λάθη και δεν εξερράγη η βόμβα. Επανέλαβε ότι είναι "αναρχικός και κοινωνικός επαναστάτης", παλεύει ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο και επιδιώκει την ανατροπή του σημερινού συστήματος. Για τη βόμβα είπε ότι μόνος του την τοποθέτησε στο υπουργείο Ανάπτυξης, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους κατοίκους του Στρυμονικού Κόλπου και να δώσει το μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι στον αγώνα τους κατά της εγκατάστασης στην περιοχή τους της πολυεθνικής "TVX Gold". Αποποιήθηκε την κατηγορία ότι εξέθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, λέγοντας ότι προειδοποίησε με τηλεφώνημά του την Αστυνομία, προκειμένου να σπεύσει στη συγκεκριμένη περιοχή και να αποκλειστεί έγκαιρα. Είπε ακόμη ότι οι αναρχικοί είναι παρόντες σ' όλες τις ταραχές και τις συγκρούσεις, λέγοντας ότι... "οι ταραχές είναι η λαϊκή κυριαρχία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ