Τετάρτη 7 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Τακτική που τρέφει το ρατσισμό και την ξενοφοβία

"Επικίνδυνη τακτική που τρέφει το ρατσισμό και την ξενοφοβία ανάμεσα στους εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν είναι Αλβανοί, Πολωνοί, Ρώσοι, Ελληνες, κλπ.", χαρακτηρίζει τις επιχειρήσεις - σκούπα η Ομοσπονδία Οικοδόμων. Με μια καταγγελία - καταπέλτη η Ομοσπονδία αναφέρει:

"Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την επιχείρηση "σκούπα" της ελληνικής αστυνομίας κατά των οικονομικών μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας. Επιχείρηση που γίνεται κατ' εντολή της κυβέρνησης κυρίως για εντυπωσιασμό και αποπροσανατολισμό του λαού.

Η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο από τη μια θέλει να δηλώσει την παρουσία του κράτους - τρομοκράτη και από την άλλη να δηλώσει την "ευαισθησία" της στο λαϊκό αίσθημα για το χτύπημα της εγκληματικότητας.

Η ξαφνική ευαισθησία της κυβέρνησης είναι ύποπτη και στόχο έχει να υπηρετήσει άλλους σκοπούς στο χώρο των Βαλκανίων. Είναι επικίνδυνη τακτική που τρέφει το ρατσισμό και την ξενοφοβία ανάμεσα στους εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν είναι Αλβανοί, Πολωνοί, Ρώσοι, Ελληνες κλπ. Είναι τακτική που θέλει να γκετοποιήσει τους ξένους εργάτες, να μη συμμετέχουν στους αγώνες για καλύτερο μεροκάματο, για ασφάλιση, ωράριο κλπ. Είναι τακτική που στην ουσία υπηρετεί τα συμφέροντα των εργοδοτών για να εκμεταλλεύονται ασύδοτα τους ξένους εργάτες, αφού παράνομοι πλέον και υπό την απειλή των πογκρόμ της Αστυνομίας θα είναι ευάλωτοι σε κάθε απαίτηση των εργοδοτών.

Η κυβέρνηση το γνωρίζει όπως το γνωρίζει και ο τελευταίος αστυφύλακας ότι η εγκληματικότητα δεν χτυπιέται με επιχειρήσεις "σκούπα" και μάλιστα καταμεσήμερο.

Γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι εκδίδουν τις παράνομες κάρτες, γνωρίζουν ποιοι και πώς εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους μετανάστες, γνωρίζουν πού και ποιοι είναι στην κορυφή της αγοραπωλησίας των κοριτσιών από Αλβανία, Ρωσία κλπ., γνωρίζουν ποια είναι τα μεγάλα βαποράκια της "μαύρης".

Αν λοιπόν στα σοβαρά η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να χτυπήσει το οργανωμένο έγκλημα, μέρος του οποίου είναι η δράση της αλβανικής μαφίας, θα έπρεπε να προσανατολίσει σ' αυτή την κατεύθυνση την ελληνική αστυνομία και όχι στην κατεύθυνση του χτυπήματος των λαϊκών κινητοποιήσεων και στο ξεφούσκωμα στα λάστιχα και στην καταστροφή των τρακτέρ των αγροτών.

Με την επιχείρηση "σκούπα" της κυβέρνησης δε διώκονται μόνο αυτοί που δεν έχουν πράσινη κάρτα, μελλοντικά όσοι επισκεφτούν τις χώρες τους απ' αυτούς που έχουν κάρτα δε θα μπορέσουν να ξανάρθουν νόμιμα στην Ελλάδα γιατί βάσει της ΣΕΝΓΚΕΝ αφού έχουν συλληφθεί και κανείς δε γνωρίζει τι γράφουν στις καταθέσεις οι αστυνομικοί, κανείς δε θα ξαναπεράσει τα σύνορα τουλάχιστον νόμιμα.

Ετσι λοιπόν οι ξένοι θα αναγκαστούν να έρθουν παράνομα αυξάνοντας τον τζίρο των διαφόρων δουλεμπόρων που τους φέρνουν με σαπιοκάραβα, φορτηγά ή στα πορτμπαγκάζ των λεωφορείων.

Τέλος, η Ομοσπονδία μας καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να σταματήσουν την επιχείρηση " σκούπα" κατά των οικονομικών μεταναστών που εκτός των άλλων ισοπεδώνει κάθε ανθρώπινη αξία. Οι μετανάστες δεν είναι αγέλη, ούτε βέβαια βρίσκονται σε ζούγκλα για να τους συμπεριφέρονται μ' αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο".

Υπενθυμίζεται ότι προχτές με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ επεσήμανε: "Τα προβλήματα της εργατικής τάξης είναι ενιαία και γι' αυτό ενιαίο θα πρέπει να είναι το μέτωπο όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από εθνότητα ενάντια στο αντεργατικό μέτωπο κεφαλαίου - κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης, για να σταματήσει και η "σκούπα" ενάντια στους Αλβανούς οικονομικούς μετανάστες και η κάθε "σκούπα" ενάντια στα δικαιώματα της εργατικής τάξης".

Χτες, ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη διαμαρτυρία της εξέδωσε και η "Αυτόνομη Παρέμβαση" σημειώνοντας ότι "η ΓΣΕΕ δεν μπορεί να σιωπά μπροστά σ' αυτή την απαράδεκτη κατάσταση".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πογκρόμ κατά αλλοδαπών εργατών(2000-04-15 00:00:00.0)
Λιγότεροι για «πράσινη κάρτα»(1999-12-12 00:00:00.0)
Καθημερινά θα είναι τα πογκρόμ(1999-07-07 00:00:00.0)
Εξαιρετικά επικίνδυνη τακτική οι επιχειρήσεις - "σκούπα"(1999-07-06 00:00:00.0)
Πολιτική "ομπρέλα" στις "επιχειρήσεις - σκούπα"(1999-07-03 00:00:00.0)
Εχει ευθύνες η κυβέρνηση(1997-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ