Τετάρτη 7 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΤΣΑ
Εξέταση σε εφτά μαθήματα για αναγνώριση ιατρικών πτυχίων

Τις έντονες αντιδράσεις των Συλλόγων Γονέων Φοιτητών Βουλγαρίας,Ρουμανίας και Ουγγαρίας προκάλεσε πρόσφατη απόφαση της διοίκησης του ΔΙΚΑΤΣΑ, να αυξήσει από δύο σε εφτά τα μαθήματα, στα οποία πρέπει να εξετάζονται οι απόφοιτοι Σχολών Ιατρικής από τις παραπάνω χώρες.

Σύμφωνα με το Ν. 1566/85 ο απόφοιτος Ιατρικής της αλλοδαπής, για να πάρει την επάρκεια σπουδών από το ΔΙΚΑΤΣΑ, εξεταζόταν στα μαθήματα Παθολογία και Χειρουργική.Μετά, όμως, από παρέμβαση πανεπιστημιακών των ελληνικών ιατρικών σχολών, οι οποίοι κάνουν λόγο για έλλειψη γνώσεων μεταξύ των εξεταζόμενων, το ΔΙΚΑΤΣΑ αποφάσισε την προσθήκη άλλων πέντε μαθημάτων: Παιδιατρική,Γυναικολογία,Ανατομία,Φυσιολογία και Φαρμακολογία.Μιλώντας στο "Ρ" ο πρόεδρος του ΔΙΚΑΤΣΑ Θ. Λιανός,τόνισε ότι "για έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως είναι η δημόσια υγεία και κρίνοντας πάντα με γνώμονα το συμφέρον του πολίτη, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα την αύξηση των μαθημάτων".

Μάλιστα, ο Θ. Λιανός έκανε λόγο, για "εκμετάλλευση" γονιών - φοιτητών από "γραφεία", που αναλαμβάνουν την εγγραφή φοιτητών σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, τα πτυχία των οποίων δεν αναγνωρίζονται από το ΔΙΚΑΤΣΑ.

Το ΔΣ του ΔΙΚΑΤΣΑ σε επόμενη συνεδρίασή του θα καθορίσει το πότε θα ισχύσει η απόφαση, καθώς και τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων Φοιτητών Βουλγαρίας, με υπόμνημά του στο ΔΣ του ΔΙΚΑΤΣΑ, κάνει λόγο για εξεταστικό "Γολγοθά", που θα υποστούν οι απόφοιτοι Ιατρικής στην Ελλάδα, ενώ θεωρεί ότι η πρόσθεση μαθημάτων "στερείται δικαιολογητικής βάσης" και ζητά από το ΔΙΚΑΤΣΑ να μην προχωρήσει σε εφαρμογή της απόφασης.

Την αντίθεσή τους στην απόφαση για αύξηση των μαθημάτων, την οποία χαρακτηρίζουν ως πράξη "αυθαιρεσίας" και "αιφνιδιασμού", εκφράζουν επίσης με κοινό υπόμνημά τους, ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Βουκουρεστίου και ο Σύλλογος Γονέων Φοιτητών Ρουμανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ