Τετάρτη 7 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργία για τη σωτηρία της "Ολυμπιακής"

Τη δεύτερη 24ωρη απεργία τους κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", απαιτώντας να μην έρθει ο ξένος μάνατζερ, να ακυρωθεί το συμβόλαιο διαχείρισης και η επερχόμενη ιδιωτικοποίηση και να αποτραπεί η συρρίκνωση του έργου του εθνικού αερομεταφορέα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΑ, λόγω της απεργίας - άρχισε χτες τα μεσάνυχτα - θα γίνουν με προσωπικό ασφαλείας οι 29, από τις 79 πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής απεργίας, δε θα γίνει η συγκέντρωση που είχαν προτείνει προς την πλειοψηφία της ΟΣΠΑ, με έγγραφό τους, τα τέσσερα μέλη του ΔΣ που συμμετέχουν και στην "Επιτροπή Υπεράσπισης του Εθνικού Αερομεταφορέα". Αντίθετα, η πλειοψηφία της (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), διά της διολίσθησης, χαμηλώνει τους τόνους των πρώτων ημερών και εμμένει στη λογική ενός αδιέξοδου "διαλόγου" με την κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι δύο φορές τουλάχιστον το τελευταίο δεκαήμερο, με επίσημες ανακοινώσεις τους, οι ηγεσίες των ΥΠΕΘΟ και ΥΜΕ ξεκαθάρισαν τις θέσεις τους για την ΟΑ.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι ορισμένοι - που ξεχνάνε εύκολα τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα - διαρρέουν εντέχνως φήμες για καταβολή από τα αποθεματικά των Ταμείων, ΚΕΑΠΟΑ και ΦΟΑΠΕ, κεφαλαίων για συμμετοχή στην "εξαγορά" των εργαζομένων της ΟΑ. Οπως δήλωσαν στο "Ρ" στελέχη του ΚΕΑΠΟΑ, τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Οι "εκσυγχρονιστικές" ιδέες περί λαϊκού καπιταλισμού δε γίνονται αποδεκτές από τους εργαζόμενους και οι φορείς αυτών των φημών, που φλερτάρουν με τέτοιες "λύσεις", δε θα καταφέρουν να εμπλέξουν τους εργαζόμενους στις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης.

Την ανάγκη για τη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου των εργαζομένων, με καθαρούς και συγκεκριμένους στόχους, που θα αντιστέκεται στις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές, υπογραμμίζει, με νέα ανακοίνωσή της, η "Επιτροπή για την Υπεράσπιση του Εθνικού Αερομεταφορέα" και καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στη σημερινή απεργία. Η "Επιτροπή" επισημαίνει ότι "η υποταγμένη στάση της ηγεσίας ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, αντί να κάμψει, θα ενισχύσει την αδιαλλαξία της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση".

Παράλληλα, καλεί σε συνέχεια του αγώνα, μέσα από έκτακτες γενικές συνελεύσεις σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, στη δημιουργία επιτροπών κατά χώρο εργασίας και σε πρωτοβουλίες που θα απομονώνουν "τα συνδικαλιστικά ενδοκυβερνητικά παζάρια" και θ' απομακρύνουν το εργασιακό μέλλον από τη "ρουλέτα των διαπλεκομένων συμφερόντων". Μπορούμε - καταλήγει η ανακοίνωση - με αξιοπρέπεια, τόλμη και ελευθερία, να υπερασπίσουμε το ρόλο της δημόσιας "Ολυμπιακής" στο χώρο των αερομεταφορών, την επιβίωση και πραγματική ανάπτυξή της.

Την κατανόηση και συμπαράσταση όλων των Ελλήνων πολιτών ζητάει η ΟΣΠΑ, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στον εθνικό αερομεταφορέα δίνουν αγώνα κατά της συρρίκνωσης και του αφελληνισμού των παραγωγικών δραστηριοτήτων, του ευρύτερου δημόσιου τομέα, προς όφελος του εθνικού, οικονομικού και κοινωνικού συμφέροντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ