Τετάρτη 7 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Πολιτική Οικονομία σήμερα για τη Δ' Δέσμη

Στο μάθημα της Πολιτικής Οικονομίας διαγωνίζονται σήμερα από το πρωί οι υποψήφιοι της Δ Δέσμης.Χτες οι υποψήφιοι της Α Δέσμης εξετάστηκαν στα Μαθηματικά,της Β στη Βιολογία και της Γ στην Ιστορία.

Σχολιάζοντας τα θέματα των Μαθηματικών, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία,επισημαίνει ότι είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης και ότι η έκταση των θεμάτων είναι αρκετά μεγάλη, όπως συμβαίνει την τελευταία δεκαετία. Επισημαίνει επίσης ότι η δομή των θεμάτων είναι τέτοια ώστε να μην αποθαρρύνει τους υποψηφίους και ότι η διαβάθμιση των θεμάτων ως προς τη δυσκολία θα επιτρέψει την ομαλή κατανομή της βαθμολογίας σε όλο το εύρος της βαθμολογικής κλίμακας.

Η Πανελλήνια Ενωση Βιολόγων επισημαίνει ότι τα φετινά θέματα της Βιολογίας "ήταν ευκολότερα από αυτά των προηγούμενων χρόνων, και σε γενικές γραμμές χωρίς ουσιαστικές δυσκολίες για τον υποψήφιο που είχε μελετήσει. Τα θέματα απαιτούσαν συνδυασμό στοιχείων από διαφορετικά σημεία της ύλης και κάποια από αυτά κριτική σκέψη". Η Ενωση Βιολόγων επισημαίνει προβλήματα σε κάποια θέματα, αφού όπως τονίζει "ο υποψήφιος θα μπορούσε να οδηγηθεί σε διερευνήσεις μη φανερά ζητούμενων περιπτώσεων καθώς, επίσης, να παραθέσει στοιχεία του σχολικού βιβλίου που ελέγχονται για την επιστημονική τους ορθότητα ή είναι αντιφατικά μεταξύ τους. Ευελπιστούμε ότι τα προηγούμενα θα ληφθούν υπόψη από την ΚΕΓΕ για να διαμορφωθούν τελικά οι κατάλληλες οδηγίες διόρθωσης", καταλήγει η Πανελλήνια Ενωση Βιολόγων.

Οι γενικές εξετάσεις στα μαθήματα γενικής αξιολόγησης ολοκληρώνονται την Παρασκευή 9 Ιούλη και ξεκινά η εξέταση στα ειδικά μαθήματα. Για τους απόφοιτους των τμημάτων ειδικότητας των ΤΕΛ, που χτες εξετάστηκαν στη Γλώσσα Προγραμματισμού COBOL, στοιχεία Ανάπτυξης και Παθολογίας του Ανθρώπινου Οργανισμού και Ελεγχος Προϊόντων Κλωστοϋφαντουργίας, οι εξετάσεις ολοκληρώνονται αύριο Πέμπτη. Σήμερα, εξετάζονται στα μαθήματα Στοιχεία Μηχανών, Ηλεκτρικές Μηχανές και Ναυπηγεία.

Εισαγγελική έρευνα

Και ενώ οι γενικές εξετάσεις συνεχίζονται, στον απόηχο του εξεταστικού μαραθωνίου των μαθητών της Β Λυκείου, προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Γ. Κολιοκώστας,προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες για αλλοιώσεις τεσσάρων γραπτών που εντοπίστηκαν στο βαθμολογικό κέντρο της Πεύκης. Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στον εισαγγελέα Π. Αγγελόπουλο, ο οποίος στα πλαίσια της ίδιας δικαστικής έρευνας θα ελέγξει επίσης επώνυμη καταγγελία, σύμφωνα με την οποία πέντε μαθητές των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Καργάκου συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις "ως φυσικώς αδύναμοι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ