Τετάρτη 7 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αποφασισμένοι για δυναμικούς αγώνες οι αγρότες

Στους Νομούς Κορινθίας, Αχα'ϊας, Ηλείας και Αργολίδας περιόδευσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας

Τα οξυμένα προβλήματά τους εξέθεσαν οι αγρότες της Πελοποννήσου στον βουλευτή του ΚΚΕ και μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Βαγγέλη Μπούτα, ο οποίος περιόδευσε πρόσφατα σε Κορινθία,Ηλεία,Αχαϊα και Αργολίδα.Μαζί μ' αυτά έδειξαν και την απόφασή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αναγνωρίζοντας πως μόνο με τον οργανωμένο αγώνα μπορούν να πετύχουν λύσεις για να αποφευχθεί το ξεκλήρισμα και η ερήμωση της ελληνικής υπαίθρου.

Ο Β. Μπούτας την περασμένη Τετάρτη επισκέφθηκε τους βερικοκοπαραγωγούς της Κορινθίας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, καθώς τα προϊόντα τους μένουν απούλητα και σαπίζουν στα δέντρα, έτσι ώστε δεν μπορούν να καλύψουν, όχι μόνο τα έξοδα διαβίωσης και του κόστους παραγωγής, αλλά ούτε καν τα έξοδα συντήρησης των χωραφιών τους. Μάλιστα, πρόσφατα οι βερικοκοπαραγωγοί της περιοχής πραγματοποίησαν δυναμικές κινητοποιήσεις για την επίλυση του προβλήματός τους. Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφθηκε τα χωριά Βασιλικό και Κλένια, των οποίων οι κάτοικοι ήταν από τους πρωτεργάτες των κινητοποιήσεων. Εκεί έγινε δεκτός με ενθουσιασμό, καθώς στο πρόσωπό του οι αγρότες αναγνώριζαν έναν συναγωνιστή αγρότη, αλλά και ένα στέλεχος του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος, όπως σημείωναν, που έχει αποδείξει έμπρακτα τη στήριξη του στην ελληνική αγροτιά. Ο Β. Μπούτας μίλησε με τους αγρότες, τονίζοντας τις αρνητικές συνέπειες της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση και πως ο μόνος δρόμος που μένει στον αγρότη είναι αυτός της αντίστασης και του αγώνα.

Στην Ηλεία

Ακόμα πιο ενθουσιώδες ήταν το κλίμα στην Ηλεία, την οποία ο Β. Μπούτας επισκέφθηκε την επόμενη μέρα. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφθηκε τους αγρότες στο χωριό Τραγανό, οι οποίοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Από την εθνική οδό μέχρι το Τραγανό, ξεκίνησε μια μεγάλη πορεία με τρακτέρ. Στην είσοδο του χωριού, ο Β. Μπούτας, συνοδευόμενος από τους κατοίκους, περπάτησε μέχρι το κεντρικό καφενείο με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι κάτοικοι τον σταματούσαν, τον χαιρετούσαν και ζητούσαν τη γνώμη του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στον χώρο της συγκέντρωσης, τον προσφώνησαν ο δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Τραγανού Ν. Ευσταθίου και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τραγανού Α. Σκαλτσάς.Στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΚΚΕ είχε μια πολύωρη συζήτηση με τους αγρότες γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πατατοπαραγωγοί και οι παραγωγοί ντομάτας και καρπουζιού, μια συζήτηση που κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς μετατράπηκε σε γλέντι με αρνιά και κρασί. Οι αγρότες της Ηλείας εξέφρασαν τη διάθεση για νέες, πιο δυναμικές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ανάλογη ήταν και η διάθεση των πατατοπαραγωγών της Αχαϊας στα Σαγέικα και το Λαγκάδι, τους οποίους ο Β. Μπούτας επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Στην Αργολίδα

Μιλώντας σε αγρότες της Αργολίδας το Σάββατο, ο Β. Μπούτας έθεσε την επιτακτική ανάγκη οι αγρότες να απεμπλακούν από ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΕΣΑΣΕ, αλλά και τα κόμματα που υπονομεύουν τους αγώνες και λειτουργούν ως βαλβίδες ανακούφισης της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ τόνισε ότι "χρέος των αγροτών είναι να ενισχύσουν εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις, που θα ενημερώσουν, θα πιέσουν και θα κατευθύνουν σε ταξικό προσανατολισμό το κίνημα".

Σε συνάντηση που είχε με τους αγελαδοτρόφους της περιοχής, κοινός τόπος ήταν η ανάγκη οργάνωσης και συντονισμένων προσπαθειών πανελλαδικά με κοινούς αγώνες, ώστε να αποτραπεί η πολιτική αφανισμού της κτηνοτροφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ