Τρίτη 7 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ
Να αναγνωριστεί ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό το επάγγελμα

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε χτες το ΚΚΕ στη Βουλή

Επίκαιρη Ερώτηση, για το αίτημα των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, να χαρακτηριστεί το επάγγελμά τους επικίνδυνο και ανθυγιεινό, προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Φλωρίδη, κατέθεσε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος.

Στο μεταξύ, χτες εργαζόμενοι στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική και στο Λιμενικό, διένειμαν φυλλάδια στα αεροδρόμια της χώρας, σχετικά με την άρνηση της κυβέρνησης να αναγνωριστεί η εργασία τους ως επικίνδυνη και ανθυγιεινή. Από αύριο αρχίζει τριήμερο κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφάλειας. Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί από τις Ενώσεις της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της επαρχίας, θα πραγματοποιήσουν ένστολες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ αναφέρεται: «Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί υπάλληλοι, διεκδικώντας την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως ανθυγιεινού και επικίνδυνου, ενώ ταυτόχρονα διαμαρτύρονται για τις μηδαμινές αυξήσεις, που προβλέπονται στο μισθολόγιό τους», αναφέρεται στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ.

Η κυβέρνηση, συνεχίζει η Ερώτηση, παρά τις υποσχέσεις της για αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου, έκανε πίσω ακόμη και στην επιμέρους αυτή αποδοχή του αιτήματος. Η απόδοση ενός μικρού χρηματικού επιδόματος και η επέκταση των πλασματικών χρόνων για τους προσληφθέντες ως και το 1992, δε συνιστά σε καμιά περίπτωση λύση του προβλήματος, ούτε απάντηση στο αίτημα των πυροσβεστών, αστυνομικών και λιμενικών υπαλλήλων, που είναι η αναγνώριση και η ένταξη του κλάδου στα βαρέα, ανθυγιεινά και επικίνδυνα επαγγέλματα».

Η εργασία του πυροσβέστη, αστυνομικού και λιμενικού υπαλλήλου αποτελεί γενικά ανθυγιεινή και επικίνδυνη εργασία. Αυτό έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες στην υγεία των υπαλλήλων αυτών. Τα ατυχήματα εν ώρα εργασίας, οι τραυματισμοί και οι θάνατοι εν ώρα υπηρεσίας, είναι μερικά δείγματα των επιπτώσεων αυτών».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό: «Γιατί η κυβέρνηση επιμένει στη μη ικανοποίηση του αιτήματος; Ποιες είναι οι "παρενέργειες" που επικαλείται ότι θα δημιουργήσει η αναγνώριση και η ένταξη του κλάδου στα βαρέα, ανθυγιεινά και επικίνδυνα επαγγέλματα;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ