Τρίτη 7 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επέτρεπαν στο «Μύρινα» να ταξιδεύει με βλάβες!

Χωρίς δεξί βίντζι και με χαλασμένη τη μικρή προπέλα της πλώρης (μπόου θραφτ), υποβοηθητική για τις κινήσεις του πλοίου, ταξίδευε μέχρι και χτες το απόγευμα το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Μύρινα» του εφοπλιστή Γούτου. Παρά αυτά τα σοβαρά αυτά προβλήματα του πλοίου, που έχουν άμεση σχέση με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και κατά συνέπεια της ανθρώπινης ζωής, τα Λιμεναρχεία τού έδιναν άδεια απόπλου για να εκτελεί το δρομολόγιο Κέα - Λαύριο - Κύθνο.

Οι ελλείψεις του πλοίου ήρθαν στην επιφάνεια χτες το απόγευμα. Το «Μύρινα» επί μιάμιση ώρα βρισκόταν έξω από το λιμάνι του Λαυρίου, επειδή οι ισχυροί άνεμοι και η απουσία του συγκεκριμένου εξαρτήματος, καθώς και η βλάβη στην προπέλα το εμπόδιζαν να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις, ώστε να δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι. Η καθυστέρηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των 118 επιβατών, από τους οποίους και έγιναν καταγγελίες στο Λιμεναρχείο και στο «Ρ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις καταγγελίες, από λιμενικούς και αρμοδίους του ΥΕΝ, δινόταν η διαβεβαίωση ότι το πλοίο δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα και ότι αιτία της καθυστέρησης του κατάπλου ήταν πως δεν υπήρχε κενή θέση στο λιμάνι. Τελικά, το πλοίο κατάφερε να δέσει στο Λαύριο περίπου στις 5.30 μ.μ., οπότε και ελέγχθηκε από κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, για να εντοπίσουν ...επίσημα πια τα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ