Τρίτη 4 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προφυλακίστηκε ο Μ. Φουρθιώτης

Στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού κρατείται από το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, την προφυλάκιση του οποίου αποφάσισαν ομόφωνα ανακριτής και εισαγγελέας.

Ο Μ. Φουρθιώτης πέρασε την πύλη των φυλακών μετά από ανακριτική διαδικασία που κράτησε 10 ώρες. Οι δύο συγκατηγορούμενοί του θα κρατηθούν στις φυλακές της Λάρισας και του Μαλανδρίνου. Σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να είναι τα άτομα που επιτέθηκαν εναντίον του σπιτιού του Μ. Φουρθιώτη στην περιοχή του Διονύσου και πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ερυθραία. Ο τέταρτος, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες μόνο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, αφέθηκε ελεύθερος. Ο 35χρονος παρουσιαστής, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του δήλωσε αθώος.

Οι συγκατηγορούμενοί του αρνήθηκαν ενώπιον του ανακριτή ότι ήταν εκείνοι που άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ερυθραία, όπως και ότι πυροβόλησαν και τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή στον Διόνυσο. Οπως δήλωσαν στον ανακριτή, απλά παρείχαν υπηρεσίες φύλαξης στον παρουσιαστή.

Τα αδικήματα που αποδίδονται στον Μ. Φουρθιώτη είναι: Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση στη διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα), ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα), ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία στην προμήθεια και κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδής καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος. Αντίστοιχες είναι οι κατηγορίες και για τους άλλους δύο συλληφθέντες.

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση φαίνεται να συνδέεται με τις καταγγελίες του εκδότη - δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη ότι είχε γίνει δέκτης πληροφοριών πως υπήρξε σχεδιασμός εικονικής επίθεσης στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή, αλλά και «συμβολαίου» για επίθεση στον ίδιο και άλλον έναν δημοσιογράφο.

Στους άλλους τρεις κατηγορούμενους έχει ασκηθεί δίωξη κατά περίσταση για: Σύσταση συμμορίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία κατ' εξακολούθηση, έκρηξη (κακούργημα), προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα), διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (πλημμέλημα), παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ