Τρίτη 4 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Να αλλάξει ο κανονισμός μεταθέσεων

Tην αλλαγή του κανονισμού μεταθέσεων, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης πρότασης που έχει καταθέσει, ζητά από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιά, η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών». Κι αυτό διότι ο νόμος 4662/2020 (αφορά μεταξύ άλλων την αναδιοργάνωση της ΓΓΠΠ και την αναδιάρθρωση του ΠΣ), στο σκέλος που αφορά τον κανονισμό μεταθέσεων, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο πυροσβεστικό προσωπικό, με τη συνεχόμενη κινητικότητα (μεταθέσεις, μετακινήσεις, αποσπάσεις) στην οποία υπόκεινται, και περαιτέρω κλίμα δυσαρέσκειας από την αδικία που συντελείται σε βάρος των πυροσβεστών σε αρκετές περιπτώσεις.

Το αίτημα της ΕΑΚΠ αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο - παρέμβαση στον υφυπουργό με θέμα «Ξεσπίτωμα - αδικία - ανισοτιμία - ευνοιοκρατία - στρεβλώσεις και παραβίαση κανονιστικών διατάξεων από εντελλόμενους για την τήρησή τους. Οι συνέπειες από την εφαρμογή του νέου κανονισμού μεταθέσεων».

Υπογραμμίζει ανάμεσα σε άλλα ότι η εφαρμογή του νέου κανονισμού είχε ως συνέπεια το μαζικό ξεσπίτωμα δεκάδων πυροσβεστών, ενώ επισημαίνει ακόμα τον λανθασμένο τρόπο υπολογισμού των μορίων εκατοντάδων πυροσβεστών.

«Εκ του αποτελέσματος, όμως, έτσι όπως αποτυπώνεται στους νέους πίνακες μορίων για τις μεταθέσεις του 2021, οι οποίοι βρίθουν λαθών, αδικιών και στρεβλώσεων, και από τις νέες κατευθύνσεις της (δ) σχετικής (σ.σ. αναφέρεται σε διαταγή του αρχηγείου του ΠΣ), εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι συγκεκριμένες κατευθύνσεις έχουν πολιτική και όχι αμιγώς υπηρεσιακή διάσταση», καταλήγει η ΕΑΚΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ