Πέμπτη 6 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΥΛΗ ΑΞΙΟΥ
Κίνδυνος συρρίκνωσης και παραπέρα υποβάθμισης των υπηρεσιών Υγείας

Το κτίριο που στεγάζεται το Ζ' Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Θεσσαλονίκης (πρώην ΙΚΑ), το Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού και το ΚΕΠΑ επισκέφθηκε χτες το πρωί κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Δελή.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους βρέθηκαν τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και η υποστελέχωση των υπηρεσιών, αλλά και οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για παραχώρηση του κτιρίου στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, που συνδέονται με την παραπέρα συρρίκνωση και υποβάθμιση των δομών Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο καλοκαίρι η κυβέρνηση επανέφερε την πρόταση για μεταφορά του ΚΥ Πύλης Αξιού, του μεγαλύτερου της περιοχής, που σε αυτήν τη φάση ισοδυναμεί με την κατάργησή του, επικαλούμενη ότι έτσι θα δώσει «λύση» στο υπαρκτό πρόβλημα έλλειψης χώρων για τη στέγαση των δικαστικών υπηρεσιών.

Τα σχέδια αυτά φαίνεται πως έχουν δρομολογηθεί, παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του ΚΥ. Αυτό αναδείχθηκε από τη σύσκεψη που έγινε τον περασμένο Μάρτη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ο Γ. Δελής εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στο κλείσιμο του ΚΥ Πύλης Αξιού και τόνισε ότι όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, αλλά πρέπει και να στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό και εξοπλισμό. Σημείωσε επίσης ότι με ευθύνη των αρμόδιων υπουργείων θα πρέπει να δρομολογηθούν και να προχωρήσουν γρήγορα εργασίες συντήρησης του κτιρίου, που επί δεκαετίες έχει αφεθεί και ρημάζει, με κίνδυνο για τη ζωή εργαζομένων και ασφαλισμένων.

Τέλος, τους κάλεσε με τη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων να δώσουν μαχητική απάντηση στην πολιτική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Στο μεταξύ, απαντώντας σε αναφορά που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Δελής και Λ. Στολτίδης, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει σχετικά με το κτίριο: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης, με προηγούμενα αιτήματά του (...) ζήτησε την παραχώρηση του αναφερόμενου κτιρίου. Ωστόσο, ο ΕΦΚΑ, με έγγραφο της Δ/νσης Στέγασης & Τεχνικών Υπηρεσιών του Φορέα προς το υπουργείο μας, διατύπωσε τις αντιρρήσεις του στα δύο ανωτέρω αιτήματα παραθέτοντας αναλυτική επιχειρηματολογία. Παράλληλα σημείωνε ότι θα μπορούσε να εξετασθεί το αίτημα σε περίπτωση που εξασφαλισθούν πλήρως οι στεγαστικές ανάγκες του με ίσου εμβαδού και αξίας κτίριο στην ίδια περιοχή, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση του Φορέα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ