Τρίτη 11 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
Με προβλήματα η επιστροφή στα σεισμόπληκτα σχολεία της Λάρισας

Με μεγάλα προβλήματα συνοδεύτηκε χτες η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία του σεισμόπληκτου νομού Λάρισας. Πέρα από το γεγονός ότι δεν υπήρξε αξιοποίηση επιπλέον χώρων, εξασφάλιση προσωπικού για την αραίωση του πληθυσμού μαθητών και εκπαιδευτικών στις τάξεις και ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας, τη δύσκολη κατάσταση επιδείνωσαν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τους ισχυρούς σεισμούς του Μάρτη.

Ετσι, στην Ελασσόνα κλειστά παραμένουν τα τμήματα των τάξεων Γ', Δ', Ε' και ΣΤ' του Δημοτικού Σχολείου Βλαχογιαννίου μέχρι αύριο Τετάρτη, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες εγκατάστασης των οικίσκων στο προαύλιο, και τα μαθήματα έγιναν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Αντίστοιχα, μια σειρά από σχολικές μονάδες του δήμου Λάρισας, όπως το 3ο, το 16ο, το 32ο, το 21ο, το 22ο Δημοτικό Σχολείο, το 55ο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Φαλάνης, αντιμετωπίζουν ακόμα σοβαρά προβλήματα και χρειάζονται επισκευές και επιπλέον αίθουσες, με αποτέλεσμα να έχει γίνει μετεγκατάστασή τους ή λειτουργία με βάρδιες, μεγαλώνοντας τον συνωστισμό μαθητών.

Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες των συλλόγων καθηγητών του Γυμνασίου και Λυκείου Φαλάνης, μετά την απόφαση για μεταστέγαση του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης στο διδακτήριο του Γυμνασίου και Λυκείου. Επισημαίνουν ότι «η απόφαση είναι υγειονομικώς απαράδεκτη. Επτακόσια συνολικά άτομα (μαθητές, εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό) υποχρεώνονται να λειτουργήσουν σε έναν χώρο μόλις 1.000 τ.μ. χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ασφάλεια και υγιεινή στον χώρο εργασίας τους. Σημειωτέον, η πρωινή βάρδια τελειώνει στις 14.00 και η απογευματινή ξεκινά στις 14.30. Πιστεύει κανείς ότι μισή ώρα επαρκεί για να απολυμανθεί το κτίριο;».

Ταυτόχρονα, σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Λάρισας επισημαίνει τις ευθύνες της δημοτικής αρχής, που βρίσκει αυτήν την «ευκαιρία» για να προωθήσει την κατασκευή σχολείων με ΣΔΙΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ