Τετάρτη 12 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΕΒΟ.-- Σύμφωνα με αναφορές Ουκρανών επιστημόνων (ISPNPP), ενδέχεται να συνεχίζουν να συμβαίνουν αλυσιδωτές αντιδράσεις στο υπόγειο του κατεστραμμένου αντιδραστήρα στο Τσέρνομπιλ. Συγκεκριμένα, ορισμένοι αισθητήρες στις περιοχές του μπλοκ 4 εμφάνισαν αργές, αλλά σταθερά αυξανόμενες τιμές νετρονίων, κάτι που θα μπορούσε να είναι ένδειξη για μια αυτοσυντηρούμενη πυρηνική σχάση, με τους επιστήμονες να εκφράζουν ανησυχία.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Οι αρχές της Αιθιοπίας επιβεβαίωσαν ότι στρατιωτικοί και αστυνομικοί ενέχονταν σε βιασμούς που διαπράχθηκαν τον Νοέμβρη στη βόρεια εμπόλεμη επαρχία Τιγκράι. Προηγήθηκαν έρευνα του γενικού εισαγγελέα και 116 καταγγελίες για βιασμούς στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην πόλη Αξουμ με δράστες στρατιωτικούς και αστυνομικούς.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Το μπαράζ νομοσχεδίων (περίπου 30) που προωθεί το επόμενο διάστημα για ψήφιση στη Βρετανία η κυβέρνηση του Μπ. Τζόνσον, παρουσιάστηκε κατά την έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, με ομιλία που κατά το βρετανικό τυπικό διαβάστηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Κέβιν Μακάρθι, ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί σήμερα από τα 212 μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας η ψηφοφορία με θέμα την απομάκρυνση ή μη της Λιζ Τσέινι από τη θέση ηγεσίας που κατέχει, εξαιτίας της κριτικής που έχει ασκήσει στον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ