Πέμπτη 13 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Διπλό βάθρο για την Ευαγγελία Πλατανιώτη

Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ

MTVA - Media Service Support a

Σε μια διπλή σπουδαία επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη έφτασε η Ευαγγελία Πλατανιώτη, που κατέκτησε δύο μετάλλια στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση. Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο αγώνισμα του σόλο, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα και σε λιγότερο από 24 ώρες και το χάλκινο μετάλλιο στο ελεύθερο πρόγραμμα. Αυτά ήταν τα πρώτα μετάλλια για την αθλήτρια, η οποία πρωταγωνιστεί από ελληνικής πλευράς στο αγώνισμα τα τελευταία χρόνια.

Στο τεχνικό μέρος του σόλο η Πλατανιώτη εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά της και συγκέντρωσε 89,2897 βαθμούς, που την ανέβασαν στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου. Το χρυσό στο ίδιο πρόγραμμα κατέκτησε η Φιεντίνα από την Ουκρανία με 91,8445 β. και το χάλκινο η Βουλγάρα Χαντόσκα με 87,7173 β.

Με «αέρα» από το πρώτο μετάλλιο, μόλις 18 ώρες μετά η Πλατανιώτη ανέβηκε ξανά στο βάθρο, κατακτώντας το χάλκινο στο ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο. Με το πρόγραμμά της να βαθμολογείται με 90,8000 β. πήρε την 3η θέση, πίσω από την 1η και πάλι Ουκρανίδα Φιεντίνα με 93,700 β. και 2η τη Ρωσίδα Σουμπότινα με 96,433 β.

Μετά την πρώτη επιτυχία της Πλατανιώτη, την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση στην οποία σημειώνει: «Συγχαρητήρια στην Ευαγγελία Πλατανιώτη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Καλή επιτυχία και στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος».

Δεν τα κατάφερε ο Αυθίνος

Μένοντας μακριά από μια καλή εμφάνιση στις καταδύσεις ο Θεόφιλος Αυθίνος δεν τα κατάφερε στο αγώνισμα του τραμπολίνο από 1 μ., αφού με 221,20 βαθμούς κατετάγη 30ός σε σύνολο 32 αθλητών που συμμετείχαν. Σήμερα Πέμπτη οι προσπάθειες διάκρισης στο αγώνισμα από ελληνικής πλευράς συνεχίζονται με το δίδυμο των Νίκου Μόλβαλη - Θάνου Τσιρίκου, που θα πάρουν μέρος στον τελικό της κατάδυσης από σταθερό βατήρα 10 μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ