Παρασκευή 14 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Οχι» στην έξωση της Τέχνης από το Λύκειο

Συγκέντρωση εικαστικών και εκπαιδευτικών χτες στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Ενα μεγάλο «όχι» στην έξωση της Τέχνης από το Λύκειο είπαν ξανά χτες εικαστικοί και εκπαιδευτικοί με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εκδικαζόταν, μετά από τρεις αναβολές, η προσφυγή του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και της Ενωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων ενάντια στη σχετική κυβερνητική απόφαση που κατάργησε μια σειρά από μαθήματα στο Λύκειο, ανάμεσά τους και αυτό του Σχεδίου, που είναι πανελλαδικώς εξεταζόμενα.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ, πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων, της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Κηδεμόνων Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), των εκπαιδευτικών κοινωνιολόγων και του Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Τόσο οι συγκεντρωμένοι έξω από το ΣτΕ όσο και οι εκπρόσωποί τους κατά την εκδίκαση της προσφυγής τόνισαν πως το θέμα της διδασκαλίας της Τέχνης στο Λύκειο δεν είναι κλαδικό αλλά αφορά συνολικότερα το δικαίωμα κάθε μαθητή στη διδασκαλία της Τέχνης, απαραίτητου μαθησιακού πεδίου, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει στη ζωή του κάθε παιδί. Γι' αυτό και επισήμαναν την ανάγκη ενίσχυσης των καλλιτεχνικών μαθημάτων σε όλες τις βαθμίδες και τις τάξεις, για όλα τα παιδιά, και με σχετικά εργαστηριακά μαθήματα. «Αγωνιζόμαστε για την Αισθητική Αγωγή και την Καλλιτεχνική Παιδεία γιατί η Τέχνη είναι ανάγκη κάθε μαθητή. Γιατί είμαστε ενάντια στους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΕΤΕ.

Η δικαστική προσφυγή «είναι ένα ακόμα μέσον στα χέρια μας να αγωνιστούμε. Ο αγώνας συνεχίζεται», τόνισε η πρόεδρος του ΕΕΤΕ, Εύα Μελά, μιλώντας στο τέλος της συγκέντρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ