Πέμπτη 20 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα στην πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων

Από την αρχαιολογική ανασκαφή στην Κέρο απέναντι από τα Κουφονήσια
Από την αρχαιολογική ανασκαφή στην Κέρο απέναντι από τα Κουφονήσια
Η έκθεση «δες ΑΠΕΝΑΝΤΙ. Εναν οικισμό στην Κέρο 4.500 χρόνια πριν», με τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα από την Κέρο και το Δασκαλιό, σημαντικές θέσεις της Πρωτοκυκλαδικής περιόδου (3.200-2.100 π.Χ.), παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο.

Στην έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στην Αρχαιολογική Συλλογή Κουφονησίου το 2019, εκτίθενται ευρήματα της ανασκαφικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια στο νησί της Κέρου και την παρακείμενη νησίδα του Δασκαλιού. Με τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στο Δασκαλιό, ήρθαν στο φως πλήθος επιβλητικές και πυκνά δομημένες κατασκευές, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές θέσεις των προϊστορικών Κυκλάδων.

Η έκθεση αρθρώνεται σε δύο άξονες. Αφενός, προβάλλοντας όψεις της ζωής στο Δασκαλιό που καταδεικνύουν την ιδιαιτερότητα και τη θέση του σε ένα εκτενές δίκτυο ανταλλαγών υλών και αγαθών στο Αιγαίο κατά την πρώιμη Εποχή του Χαλκού. Αφετέρου, παρουσιάζοντας πτυχές της ανασκαφικής διαδικασίας και τεκμηρίωσης, που πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής, καθώς και πλευρές της απαιτητικής εργασίας αρχαιολόγων και ερευνητών, υπό ιδιαίτερα δύσκολες εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες.

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο 11.00 - 19.00, Κυριακή 10.00 - 16.00, Δευτέρα κλειστά

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ