Πέμπτη 20 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαχρονικό το ενδιαφέρον του ΚΚΕ για το βιβλίο

Διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή μεταξύ του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, και εκπροσώπων της «Πρωτοβουλίας για ένα Δίκτυο Βιβλιοθηκών».

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή το αίτημα της «Πρωτοβουλίας» για την υπαγωγή ενός Δικτύου Βιβλιοθηκών στο «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», όσο και στη «Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού» και την εξασφάλιση οικονομικών πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ εξέφρασε στη συζήτηση το διαχρονικό και διαρκές ενδιαφέρον του ΚΚΕ και την πολύμορφη ανάδειξη εκ μέρους του της αξίας του βιβλίου και των βιβλιοθηκών, ενώ σημείωσε και τη σημασία της δημιουργίας δικτύου βιβλιοθηκών. Ο Γ. Δελής ανέφερε επίσης ότι το Δίκτυο Βιβλιοθηκών πρέπει να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ της μόνιμης και σταθερής χρηματοδότησης και ανάπτυξης του δικτύου από το κράτος με ταυτόχρονη στελέχωση των βιβλιοθηκών με το αναγκαίο εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό με μόνιμες θέσεις εργασίας.

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ ανταποκρινόμενος και σε σχετικό αίτημα των εκπροσώπων της «Πρωτοβουλίας» είπε ότι το ΚΚΕ θα ζητήσει ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης την κατάσταση του Βιβλίου και των Βιβλιοθηκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ