Πέμπτη 20 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Σε ρότα πρωτιάς με ρεκόρ ο Χρήστου

Σε πορεία βάθρου, ακόμα και για πρωτιά στα 100 μ. ύπτιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, βρίσκεται ο Απόστολος Χρήστου, μετά τη σπουδαία κούρσα του χτες στον ημιτελικό του αγωνίσματος στη Βουδαπέστη. Ο Ελληνας κολυμβητής με εντυπωσιακή εμφάνιση προκρίθηκε στον σημερινό τελικό ως 1ος της γενικής κατάταξης και βέβαια και στη σειρά του, με χρόνο 52.77, που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ: Ο Χρήστου κατέρριψε το 53.03 του Αρη Γρηγοριάδη και έγινε ο πρώτος Ελληνας κολυμβητής που πάει κάτω από τα 53 δευτερόλεπτα στο αγώνισμα, δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για σήμερα. Στο ίδιο αγώνισμα ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης δεν τα κατάφερε στην ημιτελική του σειρά και έμεινε εκτός τελικού.

Εκτός τελικού οι άνδρες στα 4x200 ελεύθερο

Δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό των 4x200 μ. ελεύθερο η Εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας ανδρών, αποτελούμενη από τους Κωνσταντίνο Εγγλεζάκη, Δημήτρη Μάρκο, Δημήτρη Νέγρη και Απόστολο Παπαστάμου. Η ελληνική ομάδα στον πρωινό προκριματικό έφερε χρόνο 7:18.10, που την άφησε στην 6η θέση της προκριματικής σειράς και 13η στο σύνολο της γενικής κατάταξης του αγωνίσματος.

Πρόκριση χωρίς συνέχεια για την Ντουντουνάκη

Λίγες ώρες μετά το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στα 100 μ. πεταλούδα, η Αννα Ντουντουνάκη σημείωσε μία ακόμα επιτυχία, την οποία όμως με προσωπική απόφαση άφησε στη μέση. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια προκρίθηκε στα ημιτελικά των 200 μ. πεταλούδα, αλλά από κοινού με τον προπονητή της, Τάσο Καράμπελα, αποφάσισαν να μην αγωνιστεί στον απογευματινό ημιτελικό. Στόχος ήταν η 27χρονη αθλήτρια να μην καταναλώσει δυνάμεις και να εστιάσει στις επόμενες κούρσες της στη διοργάνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ