Πέμπτη 20 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Απότιστα κινδυνεύουν να μείνουν τα χωράφια

Ακόμα δεν έχουν διορθωθεί οι βλάβες στο αρδευτικό δίκτυο

Ενώ το καλοκαίρι πλησιάζει, εκατοντάδες αγρότες του δήμου Ελασσόνας δεν θα μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους και θα πουν «το νερό νεράκι», όχι μόνο λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας που συνήθως επικρατεί αυτήν την περίοδο αλλά και γιατί με ευθύνη της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης δεν έχουν ολοκληρωθεί οι επιδιορθώσεις των βλαβών σε δίκτυο και γεωτρήσεις. Σημειώνεται ότι οι καλλιέργειες βρίσκονται σε ευαίσθητα στάδια ανάπτυξης, με επακόλουθο να ζημιώνονται δραστικά από την έλλειψη νερού και τους παραγωγούς να δοκιμάζονται περισσότερο, σε μια ήδη δύσκολη χρονιά.

Αγροτικοί σύλλογοι και φορείς του δήμου εκφράζουν την αγωνία τους για τους κινδύνους που εγκυμονεί η έλλειψη νερού και ζητούν να πραγματοποιηθούν άμεσα οι επιδιορθώσεις των βλαβών συνολικά στο αρδευτικό δίκτυο του δήμου. Ταυτόχρονα, αναδεικνύουν για μια ακόμα φορά την αναγκαιότητα κατασκευής αρδευτικών έργων στον νομό και σε όλη τη Θεσσαλία, για να μπορούν να ποτίζονται όλες οι αγροτικές καλλιέργειες, όπως και όσο πρέπει, και να πάρουν μια ανάσα οι αγρότες της περιοχής.

Το πρόβλημα αυτό αναδεικνύει με ανακοίνωσή της και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ελασσόνας, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της δημοτικής αρχής και τονίζοντας ότι πρόκειται για «συνέπειες μιας πολιτικής που από τη μια χαρατσώνει και φορτώνει βάρη στα λαϊκά στρώματα, στο όνομα της ανταποδοτικότητας, και από την άλλη δεν αναλαμβάνει μια σειρά μέτρων εξυπηρέτησής τους, όπως τώρα με το δίκτυο άρδευσης και τις γεωτρήσεις που δεν συντηρούνται ποτέ, και οι καθυστερήσεις στις επιδιορθώσεις των βλαβών τους αποδεικνύονται επιζήμιες για το πενιχρό αγροτικό εισόδημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ