Τρίτη 25 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΙΑΝΜΑΡ
Μεθοδεύεται η διάλυση του «Εθνικού Συνδέσμου»

Σε οριστική διάλυση του κόμματος Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία (NLD), του οποίου την κυβέρνηση ανέτρεψε την 1η Φλεβάρη, προσανατολίζεται η χούντα στη Μιανμάρ.

Στα τέλη της περασμένης βδομάδας η διορισμένη από τους πραξικοπηματίες Ενωση Εκλογικής Επιτροπής ανακοίνωσε ότι θα προετοιμαστεί η διάλυσή του, επικαλούμενη ότι προχώρησε σε εκτεταμένες παρατυπίες και νοθεία στις τελευταίες εκλογές. Σε μια προσπάθεια «νομιμοποίησης» της χούντας, η διορισμένη Εκλογική Επιτροπή πραγματοποίησε σύσκεψη, στην οποία ισχυρίζεται ότι συμμετείχαν συνολικά 59 κόμματα.

«Αν η (Εκλογική) Επιτροπή προχωρήσει με την πρόταση αυτή, θα δείξει για άλλη μια φορά την κατάφωρη περιφρόνηση της χούντας για τη βούληση του λαού της Μιανμάρ και τις ορθές νομικές διαδικασίες» σημείωσε η Κομισιόν, προσθέτοντας ότι «η ΕΕ θα συνεχίσει να καταγγέλλει κάθε προσπάθεια να ανατραπεί η βούληση του λαού της Μιανμάρ και να αλλάξει το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών».

Στο μεταξύ, εμφανίστηκε δημόσια για πρώτη φορά μετά το πραξικόπημα η Αούνγκ Σαν Σου Τσι, επικεφαλής του NLD. Σχολιάζοντας τα σχέδια διάλυσης του NLD, δήλωσε πως «το κόμμα ιδρύθηκε για τον λαό, άρα θα είναι εκεί όσο ο λαός είναι εκεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ