Τετάρτη 26 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΩΡΩΠΟΥ
Μέτρα τώρα για τη δασοπροστασία

Το ζήτημα του σχεδιασμού και της λήψης μέτρων για την αντιπυρική περίοδο θέτουν με παρέμβασή τους οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Ωρωπό, καλώντας τον λαό της περιοχής σε συναγερμό, καταγγέλλοντας ότι η δημοτική αρχή δεν παίρνει κανένα μέτρο. Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει με έμφαση:

«Ο λαός της περιοχής μας γνωρίζει πολύ καλά ότι μεγάλα συμφέροντα καραδοκούν για να ''πατήσουν πόδι'' στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας και να ιδιοποιηθούν τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας. Η διαχρονικά πολύ άσχημη κατάσταση της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας, των υποδομών προστασίας από πλημμύρες, σεισμούς και συνολικά της προστασίας της ανθρώπινης ζωής από φυσικές και άλλες καταστροφές στον δήμο μας οφείλεται στην εγκληματική πολιτική που ασκείται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, τις περιφερειακές και τις δημοτικές αρχές, που αντιμετωπίζουν την πολιτική προστασία ως κόστος. Είναι η πολιτική που έχει για θεό τα κέρδη των εργολάβων. Στα κέρδη αυτά δεν χωράνε μέτρα προστασίας του λαού από φυσικά φαινόμενα και κάθε κοινωνική ανάγκη μετατρέπεται σε εμπόρευμα. Γι' αυτό είναι υποστελεχωμένες και χωρίς εξοπλισμό οι δομές πολιτικής προστασίας του κράτους, της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Ωρωπού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο, λόγω των μεγάλων ελλείψεων, γινόμαστε μάρτυρες μικρότερων ή μεγαλύτερων καταστροφών».

Κατήγγειλε επίσης ως πρόκληση τη φιέστα του δημάρχου Ωρωπού με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά πριν από λίγες μέρες στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, για να «συντονίσουν» εργασίες δασοπροστασίας, «χωρίς μελέτη και σχεδιασμό, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί μήνες πριν». Επιπλέον, σημειώνει ότι το ποσό των 185.000 ευρώ για δασοπροστασία που δόθηκε δεν επαρκεί για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών και καταλήγει ότι ο λαός πρέπει να απαιτήσει άμεσα μέτρα και ενίσχυση των υποδομών και ταυτόχρονα «να επανδρωθούν οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Δασικής Υπηρεσίας, με μόνιμο, αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό, ικανό να διανοίγει, να συντηρεί αντιπυρικές ζώνες, να καθαρίζει τις παρυφές των δρόμων και τους χώρους γύρω από τα δάση και εγκαταλειμμένες περιοχές, σχολεία κ.α.

Πρόσληψη μόνιμων δασολόγων ώστε να εκπονηθούν μελέτες για την προστασία και διατήρηση των δασών της περιοχής μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ