Παρασκευή 28 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΕΙ
«Τέχνη ζωντανή - Ανοιχτά ΑΕΙ»

Μουσικοθεατρική διαδικτυακή εκδήλωση την Κυριακή 30 Μάη

«Τέχνη ζωντανή - Ανοιχτά ΑΕΙ» είναι το θέμα της μουσικοθεατρικής διαδικτυακής εκδήλωσης που προετοιμάζουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Καλλιτεχνικών Τμημάτων ΑΕΙ και θα παρουσιάσουν την Κυριακή 30 Μάη.

Η διαδικτυακή μουσικοθεατρική εκδήλωση που θα προβληθεί σε επίσημες σελίδες του συντονισμού των Συλλόγων στα social media (Facebook, Youtube), είναι ένας ακόμη τρόπος να προβληθούν πανελλαδικά τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών και για την ακύρωση του νόμου - εκτρώματος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη.

Μετά το πετυχημένο διήμερο δράσης των καλλιτεχνικών τμημάτων ΑΕΙ από όλη την Ελλάδα, στο οποίο Φοιτητικοί Σύλλογοι και Επιτροπές πραγματοποίησαν πολύμορφες πρωτοβουλίες σε διάφορες πόλεις και ανέδειξαν με δημιουργικό τρόπο την επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν εδώ και τώρα οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, επόμενος σταθμός στις δράσεις των Συλλόγων είναι η μουσικοθεατρική διαδικτυακή εκδήλωση της Κυριακής.

Οπως αναφέρεται στο κάλεσμά τους, η Τέχνη για άλλη μια φορά γίνεται όπλο στη διεκδίκηση στέλνοντας το δικό της ηχηρό μήνυμα. Την ώρα που ανοίγουν ακόμα και ο τουρισμός και τα ιδιωτικά κολέγια και τα μόνα που παραμένουν κλειστά είναι τα πανεπιστήμια, οι φοιτητές δηλώνουν ότι δεν θα ανεχτούν άλλο να παραμένουν οι σπουδές τους σε καραντίνα.

Θυμίζουμε ότι στην πρωτοβουλία αυτή είχαν συσπειρωθεί Φοιτητικοί Σύλλογοι και Επιτροπές από πάνω από δέκα καλλιτεχνικά Τμήματα των ΑΕΙ (Μουσικά, Θεατρικά, Εικαστικά κ.ά.) από όλη τη χώρα και στο πανελλαδικό διήμερο που πραγματοποίησαν με το ίδιο πλαίσιο πάλης είχαν γίνει πολύμορφες εκδηλώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κέρκυρα, στο Ναύπλιο, στα Ψαχνά κ.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ