Τρίτη 29 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση για το Κτήμα ΘΩΝ

Αύριο στις 6 μ.μ. στη διασταύρωση Αλεξάνδρας και Κηφισίας και πορεία στο ΥΠΕΧΩΔΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο ΥΠΕΧΩΔΕ, με βασικό αίτημα τη σωτηρία από την τσιμεντοποίηση του Κτήματος Θων, οργανώνουν αύριο στις 6 μ.μ. στη διασταύρωση Κηφισίας και Αλεξάνδρας ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων.

Οι δύο σύλλογοι απαιτούν από την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου να ανακαλέσει την απόφαση της 3ης Δεκέμβρη 2001, με την οποία δίνει το «πράσινο φως» για να χτίσει ο μεγαλοεργολάβος Βωβός ένα ακόμη μεγαθήριο και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που είχε δώσει ο προκάτοχός της Κ. Λαλιώτης - μόνο όμως στα λόγια, όπως αποδείχτηκε - για το χαρακτηρισμό όλου του ελεύθερου τμήματος του Κτήματος Θων ως λειτουργικό πράσινο. Επίσης, ζητούν να σταματήσει η άγρια και ανεξέλεγκτη οικιστική ανάπτυξη με βάση τα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, την εμπορία και κερδοσκοπία της γης.

Σημειώνεται ότι για την ακύρωση της απόφασης της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ έγινε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κέντρου Αμπελοκήπων προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την επιστημονική στήριξη του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας. Επιπλέον, κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά για την παράνομη απόκρυψη από τα σχέδια και συμβόλαια του ρέματος της ΕΥΔΑΠ που βρίσκεται μέσα στο Κτήμα Θων και είναι υπό διαπραγμάτευση προς εκποίησή του από την ΕΥΔΑΠ και αγορά του από τον ιδιώτη μεγαλοκατασκευαστή Μπ. Βωβό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ