Τρίτη 29 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Ζητούν το κλείσιμο του στρατοπέδου προσφύγων

ΚΑΜΠΕΡΑ.--

Ομόφωνο ψήφισμα για άμεσο κλείσιμο του στρατοπέδου προσφύγων Γουμέρα και τη λήψη μέτρων «για την αποτροπή μιας ανθρωπιστικής τραγωδίας άγνωστων συνεπειών», ζήτησε χτες από τον Αυστραλό υπουργό Μετανάστευσης, Φίλιπ Ράντοκ, η Ανεξάρτητη Συμβουλευτική Επιτροπή Κράτησης Μεταναστών. Το ψήφισμα της επιτροπής, δεν ήταν το μόνον. Πιέσεις για αλλαγή της στυγνής πολιτικής που τηρεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζον Χάουαρντ, άσκησαν χτες η σύνοδος επισκόπων καθολικής εκκλησίας και ο Ερυθρός Σταυρός.

Εκπρόσωπος του υπουργού Μετανάστευσης απάντησε πως οι «εκκλήσεις θα ληφθούν υπόψη, αλλά... το κλείσιμο του στρατοπέδου στην έρημο Γουμέρα δεν είναι εφικτό». Ο ίδιος ο Αυστραλός πρωθυπουργός, αναχωρώντας χτες από το Σίδνεϊ, για τις ΗΠΑ, ενέμεινε στις γνωστές θέσεις του επαναλαμβάνοντας πως η αλλαγή της παρούσας πολιτικής «θα έστελνε λανθασμένο μήνυμα»...

Τέλος, χτες, ένα 24ωρο μετά τη σύλληψη δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού ΑΒC, επειδή επιχείρησε να εισέλθει στο στρατόπεδο Γουμέρα(!), εφημερίδες της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ κατήγγειλαν την κυβέρνηση και τις αρχές του στρατοπέδου Γουμέρα για απειλές και ενέργειες εκφοβισμού σε βάρος του Τύπου, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει το «πράσινο φως» για την πλήρη πρόσβαση των δημοσιογράφων στα στρατόπεδα κράτησης προσφύγων.

Ολα αυτά ενώ η απεργία πείνας δεκάδων προσφύγων συνεχίζεται, σήμερα, για 13η μέρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ