Σάββατο 5 Ιούνη 2021 - Κυριακή 6 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Για να «ανασάνει» ο λαός από την εγκληματική πολιτική τους

Από συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Γραμματικό με θέμα την πάλη ενάντια στη χωματερή
Από συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Γραμματικό με θέμα την πάλη ενάντια στη χωματερή
Τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις για το περιβαλλοντικό έγκλημα στο Γραμματικό αποκαλύπτουν σταθερά οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόσο στον δήμο Μαραθώνα όσο και στην Περιφέρεια Αττικής, με παρεμβάσεις στον ΕΔΣΝΑ κ.λπ. Το ΚΚΕ δεν έχει πάψει να παρεμβαίνει για να αναδειχθούν οι δίκαιες λαϊκές διεκδικήσεις ενάντια στο έγκλημα, με εκδηλώσεις, με Ερωτήσεις σε Βουλή και Ευρωβουλή, κ.ο.κ.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική, που φορτώνει στον λαό τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής δράσης σε έναν τομέα τόσο κρίσιμο για τη δημόσια υγεία όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, το Κόμμα προβάλλει ένα ριζοσπαστικό πλαίσιο αιτημάτων για άμεση διεκδίκηση και πάλη, με προμετωπίδα το ποιος θα διαχειριστεί τα απορρίμματα, με ποιον τρόπο, για ποιου το όφελος. Και καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν ενάντια στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή.

Απάντηση στις χωματερές - χαβούζες μια ανάσα από τις λαϊκές συνοικίες ή μέσα σε περιοχές Natura, δίπλα σε αρχαιολογικούς χώρους κ.ο.κ., είναι οι ίδιες οι δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, για να υπάρχει διαχείριση των απορριμμάτων με σεβασμό στην υγεία και την ποιότητα ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, με σεβασμό στο εισόδημα του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος. Γιατί σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες για διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος του λαού από έναν ενιαίο κρατικό φορέα, στο πλαίσιο ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, όπου κριτήριο θα είναι η προστασία της υγείας των ανθρώπων και του περιβάλλοντος, η διασφάλιση των σύγχρονων δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Εμπόδιο σε μια τέτοια προοπτική είναι τα κέρδη που πρέπει να διασφαλιστούν στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, και οι οποίες έχουν «συμβόλαια» με την «πράσινη ανάπτυξη» και την «κυκλική οικονομία». Είναι η κυρίαρχη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το «ο ρυπαίνων πληρώνει». Στη σύγκρουση με αυτήν την πολιτική αποκτά μεγαλύτερη δυναμική η πάλη για να κλείσουν οριστικά οι χωματερές, για να μπορεί ο λαός να «ανασάνει» πραγματικά, να ζήσει σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ