Σάββατο 5 Ιούνη 2021 - Κυριακή 6 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Κάλεσμα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ για συμμετοχή στον απεργιακό ξεσηκωμό

Επισκέψεις αλληλεγγύης από συνδικάτα της Στερεάς Ελλάδας το Σαββατοκύριακο στο εργοστάσιο της Λάρυμνας

Από παλιότερη κινητοποίηση
Από παλιότερη κινητοποίηση
Κάλεσμα για συνέχιση του πολύμηνου αγώνα, με επόμενο σταθμό την απεργία στις 10 Ιούνη, απευθύνει στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν «την κωλυσιεργία και την υπονόμευση» και μέσα από μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 10 Ιούνη να φωνάξουν: «Οχι στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ. Οχι στις απολύσεις. Ούτε ένας άνεργος. Οχι στην κατάργηση του 8ωρου, στη σύγχρονη σκλαβιά, στον εργασιακό μεσαίωνα».

Τους καλεί επίσης να δώσουν συνέχεια στον πολύμηνο αγώνα τους και να απαιτήσουν τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, το δικαίωμα στη δουλειά, την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται, την απόσυρση του αντεργατικού εκτρώματος.

Δεν θα μας βγάλουν έξω από τη δουλειά μας!

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, ως συνέχεια όλων των προηγούμενων, τον Φλεβάρη του 2020 "έβαλε φωτιά" στη δουλειά μας, στα σπίτια μας. Πτώχευσε τη ΛΑΡΚΟ με στόχο να τη χαρίσει στα μεγάλα συμφέροντα. 18 μήνες οι εργαζόμενοι, αλύγιστα, ακούραστα, αταλάντευτα, δίνουμε τη μάχη για να σώσουμε το βιός μας από τον "εμπρησμό"», τονίζει το Συνδικάτο και επισημαίνει:

«18 μήνες η κυβέρνηση προσπαθεί να μας βγάλει έξω από τη δουλειά μας και εμείς, έχοντας την αλληλεγγύη χιλιάδων εργαζομένων απ' όλη τη χώρα, αντιστεκόμαστε. Δεν κατάφερε να μας γονατίσει και να μας οδηγήσει να βγούμε έξω από το εργοστάσιο. Είμαστε όλοι στην εργασία μας».

Τονίζει επίσης ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή του, με την κυβέρνηση να επιδιώκει να ξεμπερδέψει με τους εργαζόμενους προκειμένου να ολοκληρώσει τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της και να εκποιήσει τη ΛΑΡΚΟ, και προσδιορίζει ότι προκειμένου να κάνει συνένοχους τους εργαζόμενους και να αποδεχθούν τις απολύσεις τους, τους πετά ως «τυράκι» ένα ξεροκόμματο για αποζημίωση.

«Επί της ουσίας, μας ζητά να μπούμε στη σειρά του ταμείου ανεργίας, να "γρατζουνίσουμε την πόρτα" των επόμενων επενδυτών της ΛΑΡΚΟ, που θα διαλέξουν "όσους θέλουν και με τους όρους που θέλουν"», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Καταγγέλλει επίσης ότι η κυβέρνηση, ταυτόχρονα με την προσπάθειά της να πετάξει τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ στον δρόμο, διαμορφώνει το νομοθετικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει φτηνό εργατικό δυναμικό στους επιχειρηματικούς ομίλους.

«Είναι έτοιμοι να καταθέσουν για ψήφιση το νέο εργασιακό έκτρωμα που καταργεί το οκτάωρο, παγιώνει τις απλήρωτες υπερωρίες, καταργεί επί της ουσίας τα σωματεία, το δικαίωμα να διεκδικούμε συλλογικά. Οι όροι τούς οποίους δημιουργούν μετατρέπουν τους εργαζόμενους από "γενιά των 700 ευρώ" σε "γενιά των 700 ρεπό", ξεριζώνουν ό,τι έχει απομείνει. Χτυπούν τα σωματεία γιατί ξέρουν ότι το μόνο που μπορεί να σταματήσει την εφαρμογή αυτών των μέτρων είναι ο οργανωμένος αγώνας», τονίζει το Συνδικάτο.

Κάλεσμα να δυναμώσει η αλληλεγγύη

Τονίζοντας ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλης της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της εργατικής τάξης, το Συνδικάτο απευθύνει κάλεσμα να δοθεί συνέχεια στην πλατεία εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη που έχει εκφραστεί όλο το προηγούμενο διάστημα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

«Τις προοπτικές της ΛΑΡΚΟ τις γνωρίζετε. Πλέον οι ίδιοι παραδέχονται ότι "το νικέλιο και το κοβάλτιο είναι το νέο πετρέλαιο". Σας καλούμε να ενωθούμε για να δώσουμε την τελική μάχη έτσι ώστε να μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας, να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε δουλειά με δικαιώματα... Σας καλούμε να συνεχίσετε να εκφράζετε έμπρακτη αλληλεγγύη. Η τελική μάχη θα δοθεί μέσα στο εργοστάσιο. Από τη μία είμαστε όλοι εμείς που ζούμε από το μεροκάματο που παίρνουμε στη ΛΑΡΚΟ (...) Από την άλλη είναι οι μεγάλοι κολοσσοί που θέλουν να πάρουν τα φιλέτα της ΛΑΡΚΟ τζάμπα, χωρίς εργαζόμενους», σημειώνει.

Αναφέρει επίσης ότι μόνοι σύμμαχοι των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας. «Δεν περιμένουμε ούτε τους δημάρχους ούτε τους περιφερειάρχες. Εχουν διαλέξει στρατόπεδο. Μέχρι σήμερα ήτανε "γλάστρες" στον αγώνα μας, τώρα που φτάσαμε στο τέλος η κυβέρνηση τους "τράβηξε το αυτί" και ούτε σαν "γλάστρες" δεν παρουσιάζονται (...)

Οι γνωριμίες με τους υπουργούς και οι συνεννοήσεις δεν απέτρεψαν την πτώχευση της ΛΑΡΚΟ, φέρνουν τις απολύσεις, νομοθέτησαν την κατάργηση των αποζημιώσεων και τις περικοπές. Ο αγώνας μάς έχει κρατήσει στην εργασία, αυτός θα διασφαλίσει τη λειτουργία, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας. Σε αυτήν τη βάση σάς καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό. 18 μήνες αντέξαμε, είμαστε όρθιοι, μέσα στο εργοστάσιο. Τώρα το "φυτίλι" είναι στα χέρια μας».

Προσθέτει δε ότι «αν δεν διασφαλιστούν η ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας, αν η κυβέρνηση δεν αναγνωρίσει τις ευθύνες που έχει για την κατάντια της ΛΑΡΚΟ και δεν καταβάλει και το τελευταίο ευρώ που χρωστά ως εργοδότης, δεν θα περάσουν οι επενδυτές τους» και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 10 Ιούνη, και σε συγκέντρωση των εργαζομένων και του λαού της περιοχής στη Λάρυμνα.

Ανταποκρινόμενα άμεσα στο κάλεσμα για αλληλεγγύη, το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιούνη αντιπροσωπεία συνδικάτων από τη Στερεά Ελλάδα θα βρεθούν στην πύλη της ΛΑΡΚΟ κατά τη διάρκεια της αλλαγής της μεσημεριανής βάρδιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ