Πέμπτη 10 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πολυ-τροπολογία για ζητήματα του υπουργείου Παιδείας

Διάφορες ρυθμίσεις για εκπαιδευτικά θέματα προωθεί με τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών το Υπ. Παιδείας.

Κάτω από την πίεση των διαρκών κινητοποιήσεων των σπουδαστών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ενάντια στις αλλαγές που φέρνει στις σπουδές και τα πτυχία τους ο νόμος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, ο οποίος ψηφίστηκε στα μέσα της σχολικής χρονιάς διεκδικώντας να αποφοιτήσουν με τους ίδιους όρους που ξεκίνησαν να φοιτούν στις σχολές τους, το υπουργείο φέρνει μεταβατική ρύθμιση για τους ήδη φοιτούντες. Ειδικότερα, ορίζει ότι κατά τα σχολικά έτη 2020 - 2021 και 2021 - 2022, για τους αποφοίτους των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ και τους αποφοίτους των ΕΠΑΣ που εποπτεύονται από άλλα υπουργεία δεν απαιτείται η συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης.

Με άλλη διάταξη συστήνονται 721 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με μεταφορά ισάριθμων θέσεων από τη Δευτεροβάθμια, στους κλάδους και ειδικότητες Γαλλικής, Γερμανικής, Καλλιτεχνικών, Πληροφορικής, Μουσικής Επιστήμης, Θεατρικής Αγωγής, Θεατρικών Σπουδών και Δραματικής Τέχνης.

Ανάμεσα στις ρυθμίσεις που προωθούνται, περιλαμβάνονται και η υλοποίηση των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στα σχολεία, στο πλαίσιο της στρατηγικής για καλλιέργεια συγκεκριμένων δεξιοτήτων στην Εκπαίδευση και η εισαγωγή δραστηριοτήτων στην αγγλική γλώσσα στα νηπιαγωγεία.

Σε άλλο άρθρο περιέχονται ρυθμίσεις για τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους και την αντίστοιχη παράταση των συμβάσεων των αναπληρωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ