Τρίτη 15 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ολοταχώς για τα Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Την Παρασκευή και το Σάββατο οι εκδηλώσεις της Αθήνας, στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου

Με σύνθημα «Μη σταματάς! Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς! Το μέλλον μας είναι ο Σοσιαλισμός!», προετοιμάζονται τα Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε μεγάλες πόλεις.

Στην Αθήνα το μεγάλο αυτό φοιτητικό ραντεβού είναι την Παρασκευή και το Σάββατο 18 - 19 Ιούνη, στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το Σάββατο 19/6, στις 20.30, διοργανώνεται μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ. Παράλληλα και τις δύο μέρες το πρόγραμμά του πλαισιώνουν γνωστοί κι αγαπημένοι καλλιτέχνες.

Για την Παρασκευή 18 Ιούνη, στο Γαιόπολις (πρώην ΤΕΙ) μετατέθηκε το Φοιτητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Ταυτόχρονα, η ΤΟ ΑΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ καταγγέλλει την άρνηση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να παραχωρήσει χώρο για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ, χαρακτηρίζοντας προσχηματική την επίκληση της πανδημίας. «Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν αποδείξει όλο το προηγούμενο διάστημα με τη στάση τους και τη δράση τους ότι μπορούν να οργανώσουν εκδηλώσεις, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας», σημειώνει η ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας ότι «η δραστηριότητα της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί κανονικά ζωντανεύοντας το χώρο του Πανεπιστημίου, δίνοντας βήμα στις ανάγκες της νεολαίας». Και μεταξύ άλλων σχολιάζει: «Αν ανησυχεί η Πρυτανεία για την υγεία και ασφάλεια των φοιτητών, να κάνει πράξη τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων για να παρθούν μέτρα και να ανοίξουν οι σχολές».

Ομως, και το Φοιτητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, που ήταν να γίνει στα γρασίδια της Φιλοσοφικής, αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών και θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Ιούνη, στη Νέα Παραλία (Ομπρέλες). Το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί άμεσα.

Φοιτητικά Φεστιβάλ διοργανώνονται, επίσης, στα Χανιά, το Σάββατο 19 Ιούνη, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, και στο Ηράκλειο, την Κυριακή 20 Ιούνη, στο Πάρκο Κομμένο Μπεντένι (ευκάλυπτος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ